Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Actieve reis & fietsvakantie

Tsjechie is het land van ongekende buitensportmogelijkheden, vooral als je liefhebber bent van uitgestrekte bossen, grillige canyons en massieve rotswanden. Want die zijn er genoeg in Tsjechie. Niet alleen voor natuurliefhebbers is Tsjechie een prachtig land om te bezoeken.

Vooral in het noorden van Tsjechie heb je veel verschillende leuke activiteiten. Deze streek noemt men niet voor niets het 'Boheemse Paradijs'. Er zijn tientallen, zo niet honderden, natuurlijke rotspilaren van 25 tot wel 80 meter hoog waar je de loodrechte weg naar de top kunt beklimmen, maar waarvandaan je natuurlijk ook weer kunt abseilen. Je kunt in Tsjechie ook mooie druipsteengrotten verkennen, meerdaagse survival tochten maken en vissen. Er zijn in Nederland meerdere reisbureaus die actieve reizen in het pakket aanbieden.

Tsjechie heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een fantastisch fiets-vakantieland. Het Tsjechisch verkeersbureau heeft een prachtige brochure over fietsroutes. Verder heb je nog de Cycloatlas Cesko (ISBN: 80-7224-414-0 ) waarin het gehele land staat, ingedeeld in kaarten met de verhouding 1:100.000. Hierop staan alle fietsroutes met hun nummers aangegeven, alle fietsroutes zijn met borden bewegwijzerd. In het algemeen is de bebording uitstekend. De meeste routes mijden de hoofdwegen en voeren de fietsers langs vele toeristische bezienswaardigheden. Fietsen door Tsjechie is een ervaring op zich, je fietst langs prachtige dorpen en steden, je ontmoet veel vriendelijke en hulpvaardige Tsjechen, je maakt kennis met de vele uitgestrekte vlaktes en donkere bossen. In de Cycloatlas staan ook diverse hotels aangegeven, gemakkelijk wanneer je tijdens het fietsen ergens goedkoop wilt overnachten.

In bijna alle dorpen en steden in Tsjechie kun je fietsen huren, meestal al voor 200 kronen per dag. Als borg moet je dan een bedrag achterlaten (laat geen paspoort of rijbewijs achter, laat ze er maar een kopie van maken). Wanneer je voor meerdere dagen een fiets wilt huren, ben je vaak goedkoper uit. Houd er overigens rekening mee dat Tsjechie een heuvelachtig en bergachtig land is. De fietstocht kan dus op sommige momenten flink pittig zijn. Op de doorgaande wegen is het doorgaans druk. Maar de Tsjechen zijn echt wel 'fietsgek' te noemen en automobilisten houden altijd (zoveel mogelijk) rekening met fietsers. Toch blijft het oppassen geblazen, vooral rond de kleine dorpjes wordt nog wel eens te hard gereden (locals kennen daar de wegen door en door).

Informatie over fietsen in Tsjechie.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.