Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Reisorganisaties Tsjechie

Hieronder volgt een opsomming van een aantal reisorganisaties die verschillende soorten reizen naar Tsjechie aanbieden. Een echte vergelijking is niet gemakkelijk te maken tussen de verschillende reisorganisaties. Wel heb ik de speerpunten genoemd per reisorganisatie. Met deze review is het hopelijk wat makkelijker om een keuze tussen één van de reisorganisaties te maken.

De Jong Intra

De Jong Intra ReisbureauDe Jong Intra verzorgt jaarlijks meer dan 250.000 vakanties naar diverse bestemmingen. Het bedrijf begon ooit als touringcarbedrijf, maar groeide snel uit tot een allround reisaanbieder. Zoek je op de website naar het aanbod binnen Tsjechie, dan krijg je meer dan 100 resultaten in beeld. Binnen het reisaanbod vallen losse hotelovernachtingen, wintersportreizen, stedentrips en rondreizen. Sommige reizen gaan uit van eigen vervoer, in andere gevallen reis je per touringcar of vliegtuig. Op de website zie je duidelijk het iDeal logo, je kunt dus gemakkelijk en veilig online betalen. Bekijk de website van De Jong Intra.

Effeweg

Effeweg ReisbureauEffeweg heeft een klein aanbod met busreizen naar Tsjechie. Je boekt hier een reis inclusief busreis naar het land. Wil je met eigen vervoer, dan kun je beter een ander reisbureau kiezen. De site is overzichtelijk opgebouwd, je kunt binnen het zoekveld 'Zoek op bestemming' direct zoeken naar het aanbod aan reizen naar Tsjechie. Bij elke reis vind je een duidelijke reisbeschrijving. Daarnaast zie je er ook een mooie lijst met de vertreklocaties en vertrektijden van de busreis. Bekijk de website van Effeweg.

Kras

Kras VakantiesKras is al 85 jaar één van de grootste en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland. Kras biedt jaarlijks meer dan 300.000 passagiers een uitstekende en onbezorgde vakantie. Kras heeft een uitgebreid aanbod naar maar liefst 64 landen. Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen met een prima reis-prijsverhouding. Deze reizen zijn makkelijk via internet te verkopen. Meer dan 60% van onze reizigers boekt online. Kras is onderdeel van het grote World of TUI, waar ook andere bekende reisbureaus als Arke, Holland International en Lastminute.nl onder vallen. Ook bij Kras kun je prima zoeken naar het reisaanbod binnen het land Tsjechie. Bekijk de website van Kras.

Neckermann

Neckermann ReisbureauOp het eerste gezicht is de website van Neckermann niet zo handig ingericht. Je wilt vaak als eerste zoeken op land. In dat geval vind je Tsjechie niet op de website. Pas wanneer je een vakantiesoort selecteert, komt Tsjechie pas in de resultaten voor. Ga dus eerst naar de rubriek 'Autovakanties' en selecteer dan het land Tsjechie. Je ziet nu het complete aanbod met reizen naar Tsjechie. Hier kun je op meerdere manieren naar de reis naar keuze zoeken. De meeste locaties liggen binnen het Reuzengebergte. Klik op de link met de tekst 'Meer aanbiedingen' om in één keer het totale reisaanbod naar Tsjechie te bekijken. Bekijk de website van Neckermann.

SNP

SNP ReisbureauSNP is één van de grootste aanbieders van actieve reizen in Nederland. SNP biedt diverse reizen naar Tsjechie aan. Het aanbod varieert van fietsreizen tot wintersport, van wandelreizen tot familiereizen. SNP verwerkt bij alle actieve reizen het niveau (de zwaarte) van de reis. Elders op de website kun je de omschrijving van alle niveaus nalezen per reistype (fietsreis, wandelreis etc). Hierdoor kun je snel beoordelen of een bepaalde reis wel of niet aansluit bij het eigen niveau (en conditie). Hetzelfde geldt voor de mate van comfort, ook dit wordt per reis getoond, en geeft je een goede indruk wat je kunt verwachten bij je actieve reis door Tsjechie. Houd er overigens rekening mee dat de reizen en de daarbij horende prijzen exclusief de heen- en terugreis worden getoond. Bekijk de website van SNP.

Tsjechoreizen

Tsjechoreizen ReisbureauTsjechoreizen.nl is één van de weinige reisbureaus in Nederland die zich puur op het land Tsjechie richt (naast Slowakije). Op de hoofdpagina van de website vind je direct een verdeling tussen zomervakanties, wintersport reizen en stedentrips. Binnen de rubriek zomervakanties vallen vakantiehuizen, hotels, appartementen, rondreizen, actieve vakanties en golfreizen naar Tsjechie. Alle medewerkers van Tsjechoreizen 'hebben' iets met Tsjechie. Daarnaast heeft het reisbureau op locatie nog een aantal medewerkers die toeristen in Tsjechie zelf van dienst kunnen zijn, zij zijn werkzaam bij de vestiging in Praag. Tsjechoreizen stelt zelf de reizen samen, en heeft geen banden met de verschillende reisbureaus. Dit zie je deels terug in de scherpe prijzen. Bekijk de website van Tsjechoreizen.

VakantieDiscounter

VakantieDiscounter ReisbureauVakantieDiscounter - onderdeel van Elmar - is één van de grootste aanbieders van reizen naar zonbestemmingen. Jaarlijks reizen vele toeristen met dit online reisbureau naar landen als Spanje, Egypte, Turkije en een aantal Caribische bestemmingen. VakantieDiscounter biedt echter ook reizen aan naar Tsjechie, een snelle controle op de website leverde ruim 150 resultaten bij het land Tsjechie op. De meeste resultaten vallen onder de rubriek autovakanties. Hierbij ga je met eigen vervoer naar Tsjechie, je boekt de accommodatie online bij het reisbureau. Naast autovakanties biedt VakantieDiscounter ook stedentrips naar Praag aan, en kun je via het reisbureau een auto huren. VakantieDiscounter biedt een laagste prijsgarantie, maar alleen wanneer de boekingsvoorwaarden identiek zijn. Bekijk de website van VakantieDiscounter.

World Ticket Center

World Ticket Center ReisbureauWorld Ticket Center biedt vliegtickets, hotelovernachtingen en autoverhuur tegen voordelige prijzen aan naar Tsjechie. Je kunt bij World Ticket Center gemakkelijk losse hotelovernachtingen boeken. Het reisbureau biedt speciale tarieven bij groepsreizen van meer dan 10 personen. World Ticket Center biedt geen standaard (rond)reizen aan naar Tsjechie. Je kunt hier echter wel een reis op maat naar Tsjechie laten samenstellen. Je bepaalt dan in overleg met het reisbureau welke reisonderdelen in Tsjechie je opneemt binnen de reis. World Ticket Center heeft een degelijke en overzichtelijke website. Je kunt gemakkelijk nagaan welke luchtvaartmaatschappijen naar Praag vliegen. De prijzen worden getoond inclusief toeslagen, je weet dus meteen waar je aan toe bent. Bekijk de website van World Ticket Center.

Hotelsites

Agoda

AgodaAgoda is een van de snelst groeiende hotel boekingssites, gericht op het zeker stellen en verstrekken van de laagst mogelijke hotelprijzen voor iedere bestemming, wereldwijd. Agoda, dat beschikbaar is in 32 verschillende talen, heeft in haar geschiedenis van 10 jaar miljoenen klanten bediend, en deelt de recensies en ervaringen van honderdduizenden op de website. Wij boeken zelf vaak bij Agoda. De prijzen zijn - na vergelijking met de andere hotelsites - doorgaans het meest voordelig. Ook werkt de website prettig door alleen het beschikbare aanbod te tonen op de dagen dat je op een bestemming wilt overnachten. De grote inkoopkracht van het bedrijf maakt mogelijk dat ze soms tot wel 70% korting aanbieden op hotel- of resortprijzen. Bekijk de website van Agoda.

Booking.com

Booking.comBooking.com is één van de meest populaire hotel boekingssites ter wereld met ruim 150.000 geboekte hotelovernachtingen per dag. Het voordeel van Booking.com is dat ze een bijzonder transparante werkwijze hebben. De prijzen zijn prijzen zonder addertjes onder het gras, alle getoonde prijzen zijn eindprijzen. Bij elk gevonden hotel vind je uitgebreide informatie over het hotel, aangevuld met persoonlijke ervaringen van gasten die in het hotel verbleven. Wij hebben zelf diverse malen bij Booking.com geboekt. Het loont altijd om de andere hotelsites ook te bekijken (hetzelfde hotel voor dezelfde data); omdat er soms enorme aanbiedingen kunnen zijn. Bekijk de website van Booking.com.

Vliegticket websites

Cheaptickets

Cheaptickets.nlCheaptickets is één van de grootste vliegticket websites in Nederland en is al sinds 2001 online te vinden. De organisatie is aangesloten bij alle relevante instanties; ANVR, SGR en IATA. Cheaptickets heeft doorgaans erg scherpe prijzen, maar het loont altijd om ook de andere vliegticket sites te bezoeken. In sommige gevallen kan het zelfs voordeliger zijn om de website van de luchtvaartmaatschappij zelf te bezoeken. Boeken bij Cheaptickets gaat makkelijk in 5 simpele stappen. Betalen kan op de meest gebruikelijke manieren; iDEAL, Creditcard, spoedbetaling en met Mister Cash. De werkwijze van Cheaptickets is simpel. Je vult de vertrek- en aankomsthaven en de vluchtdata in en de website toont diverse aanbiedingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen; gerangschikt op volgorde van de goedkoopste prijs. Bekijk de website van Cheaptickets.

Vliegtickets

Vliegtickets.nlVliegtickets is één van de grootste webwinkels voor vliegtickets in Nederland. Ze verkopen alle vliegtickets van en naar wereldwijde bestemmingen. Vliegtickets toont niet alleen de standaard vliegtickets prijzen, maar ook speciale onderhandelde prijzen en prijzen van low cost airlines. Vliegtickets heeft een IATA gekwalificeerd contact center voor hulp bij het online reserveren en telefonische reservering van alle denkbare vliegroutes. Vliegtickets is aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Thuiswinkel Waarborg. In 2009 is Vliegtickets onderscheiden tot beste webwinkel voor vliegtickets door de Thuiswinkel Organisatie. De werkwijze van Vliegtickets is simpel. Je vult de vertrek- en aankomsthaven en de vluchtdata in en de website toont diverse aanbiedingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen; gerangschikt op volgorde van de goedkoopste prijs. Bekijk de website van Vliegtickets.