Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Petrinheuvel met uitkijktoren in Praag

In het westelijke deel van het centrum van Praag, op 327 meter hoogte ligt de beroemde Petrinheuvel (Petrinske Sady). Als je de stad vanuit één van de beste uitzichtpunten wilt bekijken, dan is het aan te raden om deze heuvel te beklimmen. Je moet dan de wenteltrap beklimmen die ongeveer 300 treden telt. Onderweg kom je langs appelboomgaarden en parken. Eenmaal op de top van de heuvel word je verrast door een schitterend uitzicht over de stad. Vooral als de avond gevallen is, doet de stad sprookjesachtig aan. Bij helder weer is zelfs de hoogste berg van Tsjechië te zien, de Snezka, op 150 kilometer van Praag!

Uitzicht vanaf Petrinheuvel Praag 1 Uitzicht vanaf Petrinheuvel Praag 2

Een alternatieve manier om de heuvel te beklimmen is door de funicular te gebruiken. Dit speciale treinje vertrekt elke 10 minuten van Ujezdstraat, onderaan de heuvel. Een standaard openbaar vervoer ticket is tevens geldig bij de funicular. Ujezd is bereikbaar via o.a. tram 12 en 22, en ligt op zo'n 10/15 minuten lopen vanaf de Karelsbrug.

Treintje Petrinheuvel Praag

Wanneer je bovenaan de heuvel aankomt, dan zie meteen een opvallend bouwwerk staan, namelijk de Petrin uitkijktoren, een imitatie van de Eiffeltoren. De miniversie van de Eiffeltoren werd gebouwd voor de Jubileumtentoonstelling in 1891. De toren is 5 keer kleiner dan de originele versie, slechts 60 meter hoog. In de top van de toren heb je een fantastisch mooi zicht op de stad. Als je de toren 's avonds bezoekt, kun je het beste een statief meenemen mocht je er mooie nachtfoto's van Praag willen maken.

Replica Eiffeltoren Petrinheuvel Praag 1 Replica Eiffeltoren Petrinheuvel Praag 2 Ticket loket Petrinheuvel Praag

Het Spiegeldoolhof is, naast de mini Eiffeltoren, het enige wat van de expositie in 1891 is overgebleven. Een uitstekende plek die garant staat voor plezier voor jonge kinderen. Verder kun je er de Hongermuur bekijken. Deze muur werd in de 14e eeuw gebouwd onder keizer Karel IV door hongerige boeren. In ruil voor hun arbeid kregen ze voedsel.

Plaatje lift Petrinheuvel Praag

Ook kun je op de heuvel een astronomisch observatorium bezoeken en drie oude kerken bezichtigen. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon even heerlijk wandelen.

Uitkijkpunt Petrinheuvel Praag

Er zijn vele mythen en legendes over de geesten van de Petrinheuvel. De inwoners van Praag zullen daarom de heuvel mijden als de avond valt. Elk jaar, in april, is er een speciale spookavond waar meest griezelige verhalen uitgebeeld worden.

Praktische informatie

  • Openingstijden van de toren: 10.00-22.00 (mei t/m september, in andere maanden gaat de toren eerder dicht)
  • Toegangsprijs Petríntoren: 100 kronen (ticket met gebruik van de lift: 160kr), kinderen 40 kronen

Kaart Petrinheuvel in Praag

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.