Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Mooiste musea van Praag

Praag is rijk aan mooie en bijzondere musea. Wij hebben de leukste en de meest interessante voor je op een rij gezet.

Een dagje lekker spoken in Praag? Als je stalen zenuwen hebt, is het Ghost museum een ideale plek om een bezoek aan te brengen. In het museum ontdek je de duisterste legendes van de stad. Ook het Spookmuseum is de moeite waard om te bezoeken. Hier kom je namelijk meer te weten of de meest interessante spoken van de stad!

Als je van kunst houdt, is het Het huis van de Zwarte Madonna, ook wel Het Tsjechische museum van Schone kunsten genoemd, een aanrader om te bezoeken. Hier zijn de mooiste kunstwerken van verschillende Tsjechische kunstenaars te vinden. Dit museum wordt door velen gezien als het mooiste plekje van Praag.

Liefhebber van chocola kan zijn of haar hart ophalen bij het chocolademuseum Choco Story. Hier krijg je het antwoord op de vragen zoals waar de chocola vandaan komt en wat het geheim is van de lekkere smaak. Ook het proeven van verschillende soorten chocola hoort bij het bezoek van dit museum! Naast het museum vindt je een chocola- en snoepwinkel waar je heerlijke traktaties kunt kopen.

Heb je een zwak voor alles wat blinkt? Dan ben je aan het goede adres bij het juwelenmuseum van Praag. Hier vindt je een brede collectie van diamanten, goud en parels. Er worden juwelen getoond die nooit eerder zijn tentoongesteld! Ook tassen, zakhorloges en spiegels zijn in dit museum te bekijken.

Ook het museum van de moderne kunsten - DOX - mag je niet missen. Dit prachtige gebouw staat vol hedendaagse Tsjechische kunst. Vanaf Na Príkope 23 in het centrum van Praag vertrekt dagelijks (behalve dinsdag) een gratis minibus naar het museum.

Liefhebbers van Franz Kafka, een van de grootste schrijvers van de 20e eeuw, zullen een bezoek aan het Kafka museum erg waarderen. Het museum ligt op een prachtige plek aan de oever van de Moldau met mooi uitzicht op de Karelsbrug. Je hebt er een leuk terras waar je na het bezoek heerlijk van het uitzicht kunt genieten.

Ook leuk is het KGB museum; een heel museum dat gewijd is aan de Russische geheime dienst. Het museum ligt in Lesser Town, dichtbij de Petrinheuvel en dichtbij de Karelsbrug.

Tot slot kun je de Praag niet verlaten zonder kennis te hebben genomen van de geschiedenis van deze eeuwenoude stad. De uitgelezen plek hiervoor is het stedelijke museum. Verschillende objecten laten het leven van de bewoners van deze stad zien. Het belangrijkste stuk van het museum is de papieren maquette van Praag die een exacte kopie van de stad is!

Verder herbergt Praag nog veel meer interessante musea zoals natuurlijk het nationaal museum, historisch museum, een speelgoedmuseum en zelfs een sexmachinemuseum.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.