Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Koffietentjes in Praag

Toen wij jaren terug voor het eerst in Praag waren, moest je het nog doen met de typisch Tsjechische koffie. Koffieliefhebbers zullen deze koffie niet altijd even lekker gevonden hebben, maar helaas moest je het ermee doen. Praag is sindsdien echter uitgegroeid tot een hippe stad, en het ontbreekt momenteel niet aan goede en gezellige koffietentjes.

Kopje koffie in Praag

De meeste koffietentjes vind je in het centrum van de stad, vooral in het oude centrum. Zie je een shop met in grote letters het woord 'Kavárna' (of kava dat koffie betekent), dan weet je dat je een koffiehuis gevonden hebt. Of dit dan ook meteen betekent dat je er goede koffie kunt krijgen, is vaak maar de vraag. Het ene tentje schenkt werkelijk fantastische koffie, het andere tentje de typisch Tsjechische koffie.

Koffiekraam bij metrostation in Praag

Tijdens ons laatste bezoek hebben we weer ons best gedaan zoveel mogelijk koffietentjes te bezoeken. Niet altijd stond alleen de goede koffie centraal, soms ging het ook om de fantastische setting, of het prachtige uitzicht. Hieronder een paar goede en gezellige tentjes:

Ebel

Cafe Ebel is de beste koffietent die wij tot nu toe in Praag zijn tegengekomen. De bonen worden er meerdere malen per week vers gebrand, en ze hebben bonen uit alle hoeken van de wereld. Ebel heeft twee vestigingen, een langs Kaprova (nr. 11) en een langs Retezova (nr. 9). De vestiging bij Kaprova is het leukst. Dit is namelijk een klein en gezellig koffiehuisje, dichtbij de Joodse wijk van Praag. Op nog geen 100 meter lopen ligt het oude plein, en direct achter het koffiehuis ligt de Joodse begraafplaats. De vestiging bij Retezova (straat tussen het oude plein en de Karelsbrug) is wat groter, en ook is het er vaak wat drukker. Naast fantastische koffie hebben ze er ook heerlijke zelfgemaakte snacks voor bij de koffie.

Cafe Ebel 1 Cafe Ebel 2 Cafe Ebel 3 Cafe Ebel 4

Joe Cafe

Joe Cafe is een klein koffietentje met bakkerij. Dit is een prima plek om na een flinke wandeling door het centrum van Praag op het terras neer te strijken voor een heerlijke lunch. Naast prima koffie hebben ze er een aantal lunchmenu's waarbij je voor maar 79kr een heerlijke kom soep en een versbelegd stokbroodje krijgt. Joe Cafe ligt aan Narodni Straat (nr. 37). Het koffietentje is makkelijk te bereiken met tram 22, of lopend vanaf metrostation Mustek. Vanaf het oude plein is het ongeveer 10 minuten lopen naar Narodni Straat.

Joe Cafe

Espressamente Illy

Espressamente Illy is een kleinschalige koffieketen met vestigingen over de hele wereld. Het is het koffiehuis van de koffiemaker Illy. Illy koffie is hoogwaardige fabriekskoffie, en hoewel het niet hetzelfde is als een kop koffie van vers gebrande bonen, is het altijd een lekkere bak koffie. In Praag heb je een vestiging binnen het Marriott Hotel. Dit luxe hotel ligt dichtbij metrostation Namesti Republiky en ook dichtbij de populaire shopping mall Palladium. Het koffiehuis heeft een ingang aan de straatzijde, en een klein terras zodat je er ook gezellig buiten kunt zitten.

Espressamente Illy Praag 1 Espressamente Illy Praag 2 Espressamente Illy Praag 3

U Prince Rooftop bar

De Rooftop bar van het U Prince hotel is geen echte koffiebar, maar ze schenken er een prima bak Illy koffie. Nu gaat het hier niet in het bijzonder om de koffie (hoewel deze niet slecht is), maar meer om het fantastische uitzicht over het oude plein in het centrum van Praag. Hier kun je vanaf 11 uur in de ochtend heerlijk genieten van een bak koffie met een 360 graden zicht op heel Praag.

U Prince Rooftop bar

Neo Palladium Café

Binnen de populaire shopping mall Palladium vind je het Neo Palladium Cafe. Hier heb je naast prima koffie ook een uitgebreide menukaart met snacks, cocktails, lunchgerechten. Een prima plek om even te relaxen na flink te hebben geshopt.

Neo Palladium Café

Andere populaire koffietentjes in Praag

  • Caffe Slavia - Smetanovo Nabrezi 2 (langs tramlijn 22)
  • Dum Kavy - Jireckova 9, 170 00 Praha 7. To reach it take tram 26 from Namesti Republiky and get off at Letenske namesti, then walk towards Letna park and turn the first right.
  • Mama Coffee - www.mamacoffee.cz
  • Bakeshop Kozi 1 ontbijt
  • Friends Coffee House
  • Michelska Kavarna - Karmelitska 20 (dichtbij petrinheuvel met uitkijkpunt, Ujezd tram).
  • Cafe Nona - Narodni Trida 4
  • Literarni Kavarna - Vysehradska 53 (dichtbij metrostation Karlovo Namesti gele lijn C).
  • Kava Kava Kava
Koffiehuis in Representatiehuis (Obecni dum)

Koffieketens in Tsjechie

Vanzelfsprekend heb je in Praag (en in heel Tsjechie) ook diverse bekende koffieketens. Op diverse plekken kom je vestigingen van Starbucks en Costa Coffee tegen. Het eerder genoemde Espressamente Illy is feitelijk ook een keten (maar dan een kleine met prima koffie).

Starbucks Praag Costa Coffee Praag

Meer goede koffietentjes in Praag

Je hebt nog tientallen andere goede koffietentjes. Wij hebben ze vast nog niet allemaal bezocht. Heb je nog leuke tips, laat dit dan hieronder weten (of mail ons).

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.