Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Karelsbrug in Praag

De populairste bezienswaardigheid in Praag is de Karelsbrug. Deze 500 meter lange en 10 meter brede brug vormt een verbinding tussen de wijk Mala Strana en Stare Mesto. De Karelsbrug is gebouwd in het jaar 1357 waarin koning Karel IV aan de macht was. Het was toen destijds de enige verbinding om de rivier de Moldau over te kunnen steken. Tot het jaar 1841 was het de belangrijkste verbinding tussen de Oude Stad, een Praags district, en de Praagse burcht. De oorspronkelijke naam van de brug was 'de Judithbrug' maar is pas later in 1870 de Karelsbrug genoemd.

Karelsbrug in Praag 1 Karelsbrug in Praag 2 Karelsbrug in Praag 3

Tegenwoordig is De Karelsbrug de bekenste trekpleister van Praag waar menigeen graag van het prachtige uitzicht geniet. De brug kent een gezellige sfeer met diverse terrasjes en winkeltjes in de directe omgeving waar de leukste souvenirs gekocht kunnen worden. Er is altijd wel iets te doen op De Karelsbrug, wat het dan ook te alle tijde leuk en gezellig maakt.

Karelsbrug in Praag 4 Karelsbrug in Praag 5 Karelsbrug in Praag 6

Vooral in de zomer, wanneer de zon heerlijk schijnt, weet iedereen de brug te vinden om te ontspannen en genieten van de omgeving. Maar ook in de winter, wanneer het koud is en gesneeuwd heeft in Praag, is De Karelsbrug een plaatje om te zien. Je mag deze mooie bezienswaardigheid echt niet missen wanneer je het mooie Praag bezoekt!

Karelsbrug in Praag 7 Karelsbrug in Praag 8 Karelsbrug in Praag 9

De Karelsbrug heeft een bijzondere constructie, men zegt dat er eiwit gebruikt is in de mortel voor de extra stevigheid. De brug bestaat uit 16 bogen voorzien van ijsbeschermers en als bescherming dienen drie torens. Een daarvan staat aan de zijde van de Oude Stad en is een prachtig bouwwerk. Gebouwd in de gotische bouwstijl wordt deze toren genoemd als een van de mooiste gotische bouwwerken in de wereld. Op de brug zelf staan een 30 tal standbeelden, welke grotendeels in de Barokstijl gemaakt zijn. Alles op deze Karelsbrug is werkelijk een plaatje waar je vanzelfsprekend van zult genieten. Maak mooie foto's met De Karelsbrug als decor en je hebt een levenslange herinnering van dit wonderschone bouwwerk.

Karelsbrug in Praag 10 Karelsbrug in Praag 11 Karelsbrug in Praag 12 Karelsbrug in Praag 13

Kaart Karelsbrug

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.