Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Internationale luchthaven van Praag

De internationale luchthaven van Praag, ook wel bekend als de Václav Havel Airport Prague, ligt ten noordwesten van de hoofdstad van Tsjechie. Hier komen alle internationale vluchten aan, waaronder de vluchten vanaf Schiphol. De meeste van de ruim 10 miljoen vluchten per jaar komen aan op terminal 1 of terminal 2. De vlucht vanaf Amsterdam komt aan bij terminal 2, de meest moderne terminal van de luchthaven met de meeste faciliteiten.

Internationale luchthaven van Praag 1 Internationale luchthaven van Praag 2

Binnen terminal 2 heb je de meeste shops. Hier kun je voor vertrek of na aankomst terecht voor een snack of een coffie (bij Costa Coffee). Bij de uitgang (arrivals) heb je diverse shops, waaronder een wisselkantoor, een loket voor taxi- en bustickets, een informatiebalie en nog wat kleine winkeltjes. Je hebt in beide terminals gratis wifi en in terminal 2 heb je zelfs een gratis bioscoop (mocht je vlucht vertraging hebben).

Internationale luchthaven van Praag 3

Direct voor de ingang heb je de taxirij, waar na elke vlucht een flinke rij wachtende reizigers staan. Ook heb je hier de bushaltes.

Vervoer airport naar het centrum van Praag

Er zijn meerdere manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Praag te reizen.

  • Optie 1: Taxi volledige rit naar centrum kost zo'n 600kr (duurder/goedkoper kan ook).
  • Optie 2: Directe bus naar het centrum. Goedkoop maar 's avonds beperkt schema. Na uitstappen nog een stuk lopen naar je hotel.
  • Optie 3: Taxi of bus 100 naar gele metrolijn B station Zlicin (dichtbij Metropole Zlicin). Daar overstappen op gele metrolijn B.
  • Optie 4: Taxi of bus 119 naar metrolijn A (groen) station Dejvicka. Daar overstappen op groene metrolijn A.
  • Optie 5: Airport Express Bus. 50kr per persoon. Brengt je naar Dejvicka metrostation.

Avondvlucht en vervoer naar Praag

Na 22.00 zijn er minder vervoersmogelijkheden. Je ziet daarom na elke vlucht een grote rij mensen die allemaal op een taxi wachten. De taxi is echter veruit de duurste wijze om vanaf de airport naar het centrum van Praag te reizen.

Internationale luchthaven van Praag 4

Naast de taxi kun je bus nr 100 naar metrostation Zlicin nemen, daar pak je de metro naar Namesti Republiky of naar een ander station langs de gele metrolijn. Een alernatief is bus 119 naar metrostation Dejvicka, voor de groene metrolijn A.

Op de luchthaven zijn de meeste winkels gesloten. Je kunt een buskaartje dan alleen nog maar in de bus kopen (daar verkoopt men alleen kaartjes van 40kr, terwijl dezelfde kaartjes bij de winkeltjes 32kr kosten). Zorg ervoor dat je dit in contanten op zak hebt, want de chauffeurs kunnen niet/nauwelijks wisselen. In mijn geval was een briefje van 200kr al teveel, en kon de chauffeur niet anders dan mij 5 kaartjes van 40kr verkopen (die wel tijdens mijn verblijf geldig waren, want je activeert ze pas bij afstempelen).

Kaart Internationale Luchthaven van Praag

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.