Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

De Hangende Man in Praag

Hangend aan een paal lijkt hij zich af te vragen of hij moet loslaten of zich moet vasthouden. Deze hangende man is een uitbeelding van psychoanalyticus Sigmund Freud.

Hangende Man in Praag 1

Sigmund Freud werd geboren in Freiberg (PrÝbor) dat nu deel uitmaakt van de Tsjechische Republiek.

Hangende Man in Praag 2

Zelfs tijdens de meest productieve tijd van zijn carriére, had Freud last van een aantal fobieën, waaronder de angst voor zijn eigen dood. Op 83ste leeftijd liet hij zijn goede vriend en arts hem helpen zelfmoord te plegen door het toedienen van morfine.

De sculptuur is gemaakt door de kunstenaar David Cerny die op deze manier de constante strijd van Freud met de angst voor de dood probeerde weer te geven. Een andere interpretatie is dat de sculptuur het symbool is voor de val van het communisme.

Hangende Man in Praag 3

De zeer populaire sculptuur werd tentoongesteld in steden zoals, Chicago, London, Rotterdam, Berlijn en Michigan.

De Hangende Man is te zien op de kruising van Husova en Skorepka, twee straatjes in de 'Stare Mesto', oftewel 'De oude stad' van Praag en is omgeven door vele mooie monumentale gebouwen en smalle straatjes. De sculptuur bevindt zich dicht bij Old Town Square (waar je o.a. de prachtige Tyn kerk en de astronomische klok hebt) en andere populaire gebieden in de oude binnenstad.

Kaart locatie Hangende Man

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.