Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.




Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Cesky Raj natuurgebied

Cesky Raj wordt in de volksmond ook "het Tsjechisch paradijs" genoemd, omwille van zijn unieke en afwisselende landschap. Het beslaat zo'n 700 m2 en ligt op ongeveer 100 km ten noordoosten van Praag, iets ten zuiden van het stadje Turnov en ten westen van het stadje Jicin. Het bezit zowel prachtige bossen als mooie, ruige rotsen.

Informatiebord Cesky Raj natuurgebied

Een bezoek aan dit natuurgebied laat je van de ene verrassing in de andere terechtkomen. Natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken, het is niet voor niets opgenomen in de Unesco lijst van geologische natuurwonderen. In de loop van miljoenen jaren heeft de natuur hier haar gang kunnen gaan. Dankzij inwerking van wind, water, vorst is er dit gevarieerde landschap ontstaan. De variate aan aanwezige gesteenten bieden een blik in de loop van de natuurlijke geschiedenis. Het bevat een grote variatie aan gesteenten, die een inkijkje bieden in de loop van de geschiedenis en de opvolging van verschillende tijdperken.

Enorme rotspartijen

Voor wie een bezoekje brengt aan dit wonderlijke gebied is er een schat van attracties om te bezichtigen. Indrukwekkend zijn de rotssteden, zoals Klokocskť SkŠly, Prachovskť SkŠly, de Burcht Trosky en de berg Kozakov. Deze rotsen zijn niet alleen mooi om te zien, ook bergbeklimmers worden erdoor aangetrokken. Binnen Cesky Raj heb je meerdere prachtige wandelroutes, die goed met informatiebordjes en pijlen worden weergegeven.

Trosky

Verder zijn er overblijfselen van prehistorische nederzettingen gevonden. Op verschillende plaatsen in deze regio vind je ruïnes van burchten en sommige van deze burchten zijn zelfs in vrij goede staat bewaard gebleven. Enkele aanraders zijn kasteel Hruby Rohozec en kasteel Sychrov. Andere bekende kastelen in de regio zijn Kost en Frydstejn.

Prachtig uitzicht

Het gebied bezit ook een grote biodiversiteit. Dankzij de aanwezigheid van vijvers, bossen, weilanden, rivieren, diepe dalen en heuvels, biedt het een thuis voor vele beschermde planten en dieren. Reigers, reeŽn, rotszwaluven, raven en egels zijn slechts enkele van de dieren die je er kunt aantreffen! De heuvels doen bovendien dienst als uitkijktoren waar vandaan je het landschap kunt bewonderen.

Een ree in Tsjechie

Ook op cultureel vlak zul je voldoening vinden in deze regio, behalve musea en gallerijen vinden er ook tal van evenementen plaats door het jaar.

Naast al dit natuurschoon heeft Cesky Raj ook wat te bieden voor de kinderen. Het kinderspeelpark Stastna Zeme, ofwel "het gelukkige land" in Radvanovice, is met natuurlijke materialen aangelegd en kinderen kunnen zich er uitleven op de speeltoestellen en klimmogelijkheden. Ook is er een labyrint bij Boskov en een doolhof bij de Besedice-rotsen, die beiden veel kinderplezier verzorgen.

Cesky Raj boheems museum

Kaart Cesky Raj

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.