Gratis Reistips ebook

eBook Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Top 10 leukste todo’s in Shanghai

Shanghai is een toffe stad, maar veel reizigers verkiezen meestal een bezoek aan Beijing of Hongkong boven een stedentrip naar Shanghai. Shanghai heeft echter een hoop te bieden en is in veel opzichten een unieke stad in China. Het is misschien wel de meest verwesterde stad van China, het is tevens een van de rijkste steden van China. Shanghai loopt voorop en voor toeristen is er genoeg in de stad te doen om je er minimaal enkele dagen te vermaken. Het grote voordeel aan Shanghai is dat ze er een perfect metronetwerk hebben, je kunt alle attracties makkelijk en goedkoop met de metro bezoeken. Hieronder volgen de leukste todo’s van de stad:

The Bund

the bund shanghai

The Bund is het gebied langs de kade van de grote rivier die dwars door de stad loopt. Van oudsher vond je hier de grote westerse ambassades en andere belangrijke gebouwen. Momenteel vormt The Bund het toeristische centrum van de stad. Je kunt er gezellig wandelen, en van het uitzicht op Pudong genieten. Je kunt er ook een boottocht vandaan ondernemen. Vanaf The Bund begint ook East Nanjing Road, met alle grote shopping malls. Hier winkelen de rijke Chinezen en ook dit is een leuke toeristische attractie.

French Concession Area

french concession area shanghai

French Concession Area is een van oorsprong Franse wijk en nu nog merk je de duidelijk invloeden in de wijk. Je hebt er kleine straatjes en steegjes met gezellige boetiekjes en koffietentjes. Er hangt een prettig sfeertje, je zou bijna denken dat je in Parijs zelf bent. ‘s Avonds heb je er diverse gezellige barretjes, waar naast de locals ook veel expats rondhangen. Dichtbij deze wijk ligt ook nog een andere gezellige wijk, Xin Tian Di. Ook hier heb je veel leuke tentjes en dit is vooral leuk om ’s avonds te bezoeken.

Jade Buddha tempel

jade buddha temple shanghai

Shanghai heeft maar een paar grote tempels, Jade Buddha is er een van. Voor de rest heb je – vooral in de buitenwijken – enorm veel kleinere tempels. Jade Buddha is prachtige tempel. De tempel is enerzijds een toeristische attractie, maar aan de andere kant zit het complex ook vol met Chineze gelovigen die er komen bidden. Er zijn diverse mooie ruimtes, met prachtige beelden en versieringen. De echte Jade Buddha is boven in een speciale ruimte, om er te komen moet je naast de standaard entreegelden ook nog een tweede ticket kopen.

Pudong

pudong shanghai

Pudong is het zakencentrumv an Shanghai. Hier vind je alle wolkenkrabbers met alle grote internationale en lokale bedrijven. Vanaf The Bund heb je een fantastisch uitzicht op Pudong (vooral ’s avonds). Vanaf Pudong zelf heb je weer fantastisch uitzicht op de gehele stad. Er zijn namelijk meerdere wolkenkrabbers toegankelijk voor publiek. Zo kun je de Oriental Pearl Tower in, waar je van prachtige vergezichten kunt genieten. Andere enorm hoge torens met een observatieplatform zijn de Jin Mao Tower en het Shanghai World Financial Center.

Maglev trein

maglev trein shanghai

Niet iedereen zal dit treinritje als attractie ervaren, toch is het een speciale rit. Geen enkele trein ter wereld gaat namelijk zo snel. Het is met 433km/h de snelste trein en het korte ritje van de luchthaven naar Shanghai is leuk om eens mee te maken.

UnTour Food Tour Shanghai

untour food tour shanghai

Food tours zijn enorm in opkomst. In bijna elke grote stad worden deze food trails aangeboden. Het komt neer op een gezellige en informatieve wandeling onder begeleiding van een professionele gids (food expert) die de lokale keuken inclusief lokale gebruiken introduceert. UnTour is de meest populaire food tour aanbieder in Shanghai. Dagelijks staat er een andere tour op het programma. Zo deden wij de ochtendtour, waarbij we diverse lokale gerechten probeerden. Een food tour is een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan Shanghai. Website van UnTour Food Tours.

Yuyuan Old Street

yuyuan old street

Dit is een ouderwets (doch flink gerenoveerd) wijkje met typische Chinese winkeltjes, een paar mooie tempels. Het geheel is ommuurd. Je kunt er gezellig wandelen, lekker eten en diverse leuke souvenirs kopen. Het is een vrij toeristisch geheel, maar het heeft ook wel weer wat. Dat komt vooral omdat er ook veel locals en lokale toeristen rondlopen, wat het voor westerse toeristen weer een gezellige en leuke boel maakt. Dichtbij ligt het prachtige Gucheng Park. In de omgeving vind je verder ook diverse grote overdekte markten en groothandels.

Jing’An tempel

jing'an tempel

De prachtige Jing’An tempel ligt in het centrum van Shanghai, pal aan metrostation Jing’An. Een bezoek is prima te combineren met diverse andere attracties in het centrum van de stad. Je kunt de temple het beste in de ochtend bezoeken. Je kunt er dan nog heerlijk in alle rust rondlopen. Later op de dag komen er best veel toeristen op de tempel af, vooral rond het grote beeld in het midden van de tempel is het dan een flinke drukte. Hier kun je namelijk muntjes in werpen voor voorspoed en geluk.

Propaganda Poster Art Museum

shanghai propaganda museum

In een buitenwijk van Shanghai vind je het fantastisch mooie en vooral interessante propaganda poster art museum. Hier vind je de bijna complete geschiedenis van China in – vaak vrij kritische – posters voorbij komen. De eigenaar begon jaren geleden met het sparen van de originele posters en nu heeft hij de meest complete collectie van heel China. Vooral interessant is het feit dat de posters alle spannende momenten van de recente Chinese geschiedenis overleefd hebben. Nu is het een prachtig museum, verborgen in een lokale volkswijk. Bekijk hier de officiële website van het propaganda poster art museum.

Era Time

acrobatische voorstelling

Era Time is een acrobatische show die je elke avond kunt bijwonen. Het heeft wel wat weg van het bekende Cirque Du Soleil. De stunts zijn bij vlagen onwerkelijk en briljant, houd je van deze grote shows dan moet je deze zeker gezien hebben. Website van Era Shanghai.

Kaart van Shanghai

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; Fox Vakanties, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. China online biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Reageer