Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vivocity

Vivocity Mall Singapore logo

Vivocity is de grootste mall in Singapore. Het is vooral erg populair onder toeristen omdat de shopping mall 'naast' het eiland Sentosa ligt. Vanaf de bovenste verdieping vertrekt de speciale MRT naar Sentosa Island (Sentosa Monorail Station), waardoor iedereen dus door de shopping mall moet. De mall heeft vele honderden winkels; vooral veel niet enorm exclusieve winkels (voor een dure tas kun je beter naar Orchard Road gaan). Er zijn veel leuke eettentjes; en op het dak heb je een 'Le Marche'; vergelijkbaar met de Marche die je bij de V&D in Nederland hebt. Ze hebben er heerlijk eten, maar vreemd genoeg geen sandwiches.

Vivocity Mall Singapore voorzijde

Winkels die opvielen waren de enorme Tangs Department Store en een enorm grote winkel van National Geographic. De Coffee Connection is een goede koffietent; hoewel je er ook een TCC hebt (met zeer goede lunches). Op het dak heb je een soort park en een amfitheater. Er is ook Golden Village bioscoop complex; de grootste in de stad met 15 zalen. Vivocity heeft ook een Food Republic; een enorme (luxe) eethal waar je prima lokaal kunt eten voor schappelijke prijzen.

Naast Vivocity ligt het oudere HarbourFront Shopping Centre. Hier vind je diverse kleine en veelal specialistische winkeltjes. Ook vind je hier de diverse cruisebedrijven en Jetty's. Neem je een cruise met als vertrekhaven Singapore; dan vertrek je meestal vanaf HarbourFront. Er zijn diverse Jetty's naar Indonesië (waaronder het eiland Bintan Island).

Vivocity is makkelijk bereikbaar via de paarse MRT lijn. Je stapt uit bij MRT station HarbourFront (NE1).

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.