Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Orchard Central

Orchard Central Singapore voorzijde mall

Orchard Central is de nieuwste mall in Singapore (ongeveer gelijktijdig geopend met ION Orchard en Iluma). Het is een prachtig ontworpen 'verticale' mall, maar helaas is er flink wat kritiek onder de huidige winkeleigenaren die door de recessie veel te veel betalen om winkelruimte binnen Orchard Central te huren. De mall zelf is erg mooi om te zien; er zijn nauwelijks roltrappen, maar wel 6 prominent aanwezige glazen liften. In totaal is er ruimte voor 400 winkels (sommige ruimtes staan helaas nog leeg). De onderste verdiepingen zijn wel volledig gevuld.

Orchard Central Singapore roltrappen ingang

Op het dak heb je een terras, de 'rooftop' op de 11e en 12e verdieping met enkele restaurants (en fantastisch uitzicht over de stad). Op de 7e en 8e verdieping heb je de veranda; met ook een flink aantal eetgelegenheden en terrasjes. Vanaf Basement 2 heb je een ondergrondse voetgangerstunnel naar Somerset MRT (NS23) en naar 313@Somerset. Er is tevens een 'underpass' naar het tegenover Orchard Central gelegen Orchard Centrepoint.

Orchard Central heeft aan de buitenkant (Orchard zijde) een lange roltrap die je meteen naar de 2e verdieping brengt. Met de komst van Orchard Central heeft Orchard Road er wederom een prachtige (en prachtig ontworpen) shopping mall bij. Het geeft shoppers een reden om heel Orchard Road af te lopen.

Hieronder volgt een overzicht met hotels binnen het Orchard gebied en hiermee op loopafstand van alle populaire shopping malls: Mandarin Orchard Hotel ***** (5), Marriott Hotel ***** (5), Grand Hyatt ***** (5), Royal Plaza On Scotts ***** (5), Pan Pacific Orchard ***** (5), Four Seasons ***** (5), Hilton **** (5), Concorde Hotel **** (4), Orchard Parade **** (4), Holiday Inn **** (4), Quincy Hotel **** (4) en het York Hotel **** (4). Meer hotels in Singapore vind je hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.