Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

ION Orchard

ION Orchard Singapore ingang

ION Orchard is één van de nieuwe shopping malls in Singapore; het complex is in 2009 geopend. Het is gebouwd op de kruising van Orchard Road en Scotts Road; precies boven MRT Station Orchard (NS22 rode lijn). ION Orchard is onderling verbonden met het ernaast gelegen Wisma Atria en Ngee Ann City. Via ondergrondse voetgangerstunnels loop je naar de overkant waar je het luxe Marriott Hotel vindt; verder vind je aan deze kant van Orchard Road de Tangs, ernaast Lucky Plaza en daarnaast het bekende Paragon. Je kunt op vergelijkbare wijze ook naar het Shaw House lopen; waar je onder andere een groot bioscoopcomplex vindt. Aan deze kant heb je het prachtige Royal Plaza on Scotts hotel (waar wij al meerdere malen met groot plezier verbleven); dit hotel ligt naast de DFS Galleria Scottswalk Shopping Mall.

ION Orchard Singapore roltrap

ION Orchard is een van de meest luxueuze shopping malls in Singapore. Je vindt er ruim 300 winkels; de meeste zijn van toonaangevende (populaire fashion) merken. Het complex heeft een prachtig design; het is ontworpen door architectenbureau Benoy. De mall won in 2009 al direct de MIPIM award voor 'Beste Shopping Mall'. De komst van deze nieuwe mall heeft Orchard Road weer een enorme statusboost gegeven. Nu stond Orchard Road natuurlijk altijd al bekend als een van de beste shopping straten ter wereld, ION Orchard heeft de lat weer een stukje hoger gelegd.

ION Orchard Singapore voorzijde

Hoewel de shopping mall het natuurlijk moet hebben van het kooplustige publiek; is het leukste van deze mall eigenlijk nog wel om iedereen voor de prachtige ingang te zien (chillen) rond zonsondergang. De lokale bevolking (vooral jongeren) en toeristen vergapen zich vooral aan het prachtige ontwerp; de mooie kleuren en het enorme reclamescherm voor de ingang. Op de 9e verdieping heb je verder nog een park met fantastisch uitzicht over de stad. Verder is in 2010 de 'ION Sky' voor publiek geopend; een enorm observatieplatform worden geopend. ION Orchard is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

Hieronder volgt een overzicht met hotels binnen het Orchard gebied en hiermee op loopafstand van alle populaire shopping malls: Mandarin Orchard Hotel ***** (5), Marriott Hotel ***** (5), Grand Hyatt ***** (5), Royal Plaza On Scotts ***** (5), Pan Pacific Orchard ***** (5), Four Seasons ***** (5), Hilton **** (5), Concorde Hotel **** (4), Orchard Parade **** (4), Holiday Inn **** (4), Quincy Hotel **** (4) en het York Hotel **** (4). Meer hotels in Singapore vind je hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.