Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Funan Digital Lifestyle Mall

Funan Digital Mall Singapore breed logo
Funan Digital Mall Singapore logo

Funan Digital Mall heeft mijn absolute voorkeur als het gaat om de aankoop van elektronica, pc-onderdelen, fotocamera en fotocamera accessoires en diverse gadgets. Een enorm voordeel bij Funan ten opzichte van de andere populaire IT Mall Sim Lim Square (SLS) is dat de winkeleigenaren bij Funan verplicht zijn de prijzen bij alle producten zichtbaar te vermelden. Dit betekent dat je als toerist geen zorgen hoeft te maken over de prijzen van producten. In shopping malls waar productprijzen niet vooraf getoond worden; kunnen de winkeleigenaren elke prijs vragen die ze willen. Toeristen krijgen bijna altijd de 'special price' die doorgaans veel hoger ligt dan de reguliere prijs voor de locals.

Funan Digital Mall Singapore shops overview

Funan heeft op de onderste verdiepingen vooral diverse fotocamera winkels, gadget winkels en andere elektronica winkels (en een prima Japanse Restaurant genaamd Akashabu). In de kelder vind je een enorm grote Harvey Norman (mocht je een koelkast of televisie zoeken) en een Cold Storage supermarkt. Op de hogere verdiepingen liggen de meer specialistische winkels. Zo heb je er computer reparatie shops, winkels met telefoon accessoires, gameshops en fotocamera winkels met vooral veel accessoires. Een erg populaire fotozaak is Alan Photo op de tweede verdieping (precies tegenover de roltrap). Op diverse forums lees je altijd dat mensen het liefst bij Alan hun fotocamera en accessoires kopen.

Funan Digital Mall Singapore camera en gadget shops

Op de 6e verdieping heb je de Challenger Superstore; een enorme IT warenhuis met alle producten die er zijn. Overal staan prijzen op; en vaak zijn er redelijk scherpe aanbiedingen. Het grootste voordeel behaal je er wanneer je er 'vaste klant' wordt; vreemd genoeg moet je dan echter wel betalen voor de klantenkaart (eenmalig 40SGD voor 2 jaar). De kortingen lopen echter vaak flink op, waardoor je in 2 aankopen de klantenkaart al hebt terugverdiend. Toeristen hebben natuurlijk niet zoveel aan zo'n klantenkaart; maar die kunnen de in rekening gebrachte GST weer terugvragen.

De mall ligt het centrum van de stad langs North Bridge Road; op loopafstand van het MRT station City Hall (EW13 en NS25) en op loopafstand van Boat Quay (dichtbij MRT Clark Quay NE5). De mall is dagelijks geopend tussen 10.30 en 22.00.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.