Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Shopping malls in Singapore

Shopping Singapore Surf Shop

Singapore staat bekend als het shopping walhalla van de wereld. Andere landen - vooral de omringende landen - volgen Singapore altijd als het gaat om nieuwe trends en nieuwe shopping malls. De grote steden in Zuidoost-Azie 'strijden' al jaren met elkaar om wie nu de beste, mooiste en vooral meest luxueuze shopping malls heeft. Hoewel steden als Bangkok, Jakarta en Kuala Lumpur zeker kunnen wedijveren; is het Singapore dat met recht shopping walhalla kan worden genoemd.

Shopping Singapore ION Orchard voorzijde

In heel Singapore heb je vele tientallen shopping malls. De meeste malls zijn hypermodern hoewel je wat verder buiten het toeristische centrum wat vaker de bekende ouderwetse Aziatische shopping malls tegenkomt met kleine winkeltjes en vooral veel goedkope producten. Wanneer je de woorden Singapore en Shopping echter in één zin gebruikt dan gaat het nooit om dit soort winkelcentra; dan gaat het om de enorme luxe shopping malls. Binnen het centrum van de stad liggen diverse winkelcentra; de meeste liggen rondom het bekende gebied Orchard Road. Hier vind je een aantal van de meest moderne, hippe en luxueuze shopping malls waaronder ION Orchard, The Paragon, Orchard Central, Wisma Atria en Ngee Ann City.

Shopping Singapore Queensway Shopping Centre (Sportsmall)

Er zijn ook shopping malls rond een bepaald thema; zo heb je bijvoorbeeld een aantal IT-malls zoals Sim Lim Square (SLS), Funan Digital Mall en Lucky Plaza. Ben je op zoek naar sportartikelen dan kun je het beste een bezoek brengen aan één van de sportsmalls. Velocity is een nieuwe sportsmall (ligt naast MRT station Novena). Queensway Shopping Centre is een oudere sportsmall, maar een zeer populaire (vooral vanwege de enorm scherpe prijzen - zie foto). Andere bekende en grote shopping malls zijn Vivocity, Suntec Mall, Marina Square, Iluma, Bugis Junction, Raffles Plaza en Tampines. Op Reisvormen Singapore zijn de meeste van deze shopping malls uitgewerkt, inclusief foto's en in de meeste gevallen een leuke video-impressie van de mall.

Shopping Singapore Crumpler Store Paragon

Omdat Singapore een zeer effectief MRT systeem heeft; kun je op eigen houtje gemakkelijk de vele shopping malls verkennen. Het makkelijkst is om op Orchard Road te starten; je kunt dan diverse malls in één shopping sessie verkennen. Ben je op zoek naar elektronica dan zou ik starten bij Funan. Ben je niet in het bijzonder op zoek naar luxe en exclusieve kleding; dan zou ik naar Vivocity gaan (grootste mall in Singapore). Wil je niet tussen de toeristen shoppen, of ben je maar kort op Changi Airport; reis dan in 4 stops naar de enorme en recent geopende mall Tampines (hoewel je op Changi ook leuk kunt shoppen; is het bij Tampines toch veel beter).

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.