Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

AirAsia

AirAsia sponsor Manchester United

Luchtvaartmaatschappij AirAsia is een lowcost carrier, en is vooral in Zuidoost-Azie bekend om de lage ticketprijzen. De missie van AirAsia is om vliegen voor iedereen toegankelijk te maken, hun motto luidt dan ook "Now Everyone Can Fly". De luchtvaartmaatschappij vliegt met de Boeing 737-300 en de Airbus 320.

AirAsia knappe dames

Air Asia vliegt elke dag - 9 keer per dag - vanaf Terminal 1 vanaf Changi Airport naar onder andere Maleisie (Kuala Lumpur - Low Cost Carrier Terminal - LCCT), Thailand en Indonesië. In totaal vliegt AirAsia vanaf Changi Airport naar 11 verschillende bestemmingen. Aangezien Kuala Lumpur de hoofdhub van AirAsia is, vlieg je vanaf deze stad ook nog eens zeer voordelig naar ruim 70 bestemmingen in de regio (en zelfs naar Europa).

AirAsia stewardessen

Enkele tips zijn wellicht bruikbaar om daadwerkelijk goedkoop te vliegen. Boek bijvoorbeeld altijd ruim van tevoren. Prijzen worden des te dichter naar de vertrekdatum altijd duurder. Boek je echter een paar maanden van tevoren, dan weet je zeker dat je voor de spotgoedkope prijzen (zoals de website altijd aangeeft) kunt vliegen. Houdt er overigens wel rekening mee dat er altijd nog RM32 per ticket bijkomt aan luchthavenbelasting.

AirAsia opstijgen of landen

Boeken bij AirAsia is erg makkelijk. Je gaat naar www.airasia.com. Hier selecteer je de Engelse taal. Aan de linkerzijde van de website zie je een boekingsvenster. Hier kun je de gewenste vlucht selecteren. Wanneer je hierna op 'Search' klikt, toont AirAsia de beschikbare vluchten, de kosten van de vlucht en de beschikbare vertrektijden op de dag van vertrek (op sommige steden wordt meerdere malen per dag gevlogen). Selecteer nu de vlucht naar keuze, en druk op de knop "Continue". Hier zie je nu een overzicht van de gekozen vlucht. Je kunt nu hier nog de algemene voorwaarden van AirAsia doornemen.

AirAsia lopend naar vliegtuig

Als je al een 'member' bent, kun je vervolgens inloggen, om het proces versneld door te lopen. Wanneer dit niet het geval is, dan druk je op de knop "Confirm & Continue". In het volgende scherm voer je de eigen gegevens in (passagiersgegevens). Het scherm dat hierop volgt is het betalingsscherm.

AirAsia X business class slapen

Betalen kan met creditcard, de omgeving is beveiligd, het is veilig om via AirAsia met creditcard te betalen. Na betaling krijg je nog een totaaloverzicht in beeld. Dit kun je het beste printen en bewaren. Je krijgt vervolgens nog een bevestiging via het opgegeven e-mailadres. Bij inchecken geef je de persoonlijke vluchtcode door die je op de bevestiging kunt achterhalen.

AirAsia X toestel volledig liggen

De check-in balie van AirAsia opent altijd 2 uur van tevoren. Passagiers kunnen vanaf dat moment inchecken voor hun vlucht. De balie sluit stipt 45 minuten voor vertrek. Kom je te laat, dan vlieg je niet mee. AirAsia heeft een strikt beleid, alleen in noodgevallen (waarbij het om meerdere passagiers gaat, en waarbij het een probleem van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven betreft) wordt er een uitzondering gemaakt. Dit zal dus nooit voor een individuele reiziger zijn.

AirAsia stewardessen bij Singapore Flyer

Passagiers dienen verder uiterlijk 30 minuten voor vertrek bij de gate (vertrekgate) aanwezig te zijn. Als het boarden begint, mogen de vrouwen met kinderen en ouderen als eerste naar binnen. De overige passagiers vormen dan meestal een grote rij. Vervolgens mag de rest naar binnen, soms is dit een nogal chaotisch geheel.

AirAsia maaltijd aan boord vliegtuig

Bij Air Asia vluchten mag je altijd 'maar' 15kg mee aan bagage mee aan boord nemen. Wanneer je internationaal vliegt met AirAsia betaal je RM14 per kilo overgewicht. Meestal betaal je de boete bij een andere balie van AirAsia, je krijgt dan je ticket pas na betaling. Je mag naast de reguliere bagage maximaal 7kg handbagage mee aan boord nemen. Er zijn wel beperkingen met betrekking tot de afmetingen van de handbagage, namelijk 56cm x 36cm x 23cm.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.