Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vesak Day in Singapore

Vesak Day Singapore verering boeddha

Vesak Day is een belangrijke dag in het boeddhistische geloof. Op deze dag wordt de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha gevierd. Het is een dag van grote vreugde, vrede en (zelf-)reflectie. Vesak Day valt meestal in de maand mei, de exacte dag wisselt vanwege de Lunar kalender (Chinese telling); Vesak Day valt op de 15e dag van de 4e maand in de Lunar kalender. Op deze dag gaat elke boeddhist naar de tempel om bloemen te offeren, en om kaarsjes en wierook aan te steken. Op deze dag staat ook het doen van goede dingen centraal; iedereen die goed doet op Vesak Day wordt hiervoor meermalen beloond. Enkele locaties die tijdens Vesak Day de moeite van een bezoek waard zijn in Singapore zijn: de Goddess of Mercy bij Guanyin, de Phor Kark See Temple langs Bright Hill Road, de Burmese Buddhist Temple bij Geylang, de Sri Lankaramaya Temple langs St Michael's Road en de Lian Shan Shuang Lin Temple (de oudste boeddhistische tempel in Singapore en meteen de beste plek voor een bezoek).

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.