Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Thaipusam in Singapore

Thaipusam Singapore versieringen aan lichaam

Thaipusam is een zeer intensieve belevenis; tenminste als je het aandurft het van dichtbij mee te maken. In Singapore valt het op zich nog wel allemaal vergeleken in Maleisie; waar je bij de Batu Caves vlakbij Kuala Lumpur, of op diverse locaties in en rond de stad Georgetown op het eiland Penang. Het festival vindt meestal plaats in de maand januari of februari. Afgelopen jaar vond het plaats op 30 januari (2010), volgend jaar vindt het op 19, 20 of 21 januari plaats. Zoals ik al aangaf; Thaipusam is heftig en wordt door de Indiase gemeenschap 'heftig' gevierd. Diverse mensen trekken de Kavadi voort via haken die door hun hele lichaam zijn gestoken. Het is een verschrikkelijk gezicht, maar de mensen die het zelf ondergaan zijn in trance en voelen nagenoeg niks van alles dat er gebeurt. Lees meer hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.