Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Lion Dance & Dragon Dance in Singapore

Lion Dance Singapore wedstrijd

In Singapore zijn Lion Dances of Dragon Dances erg populair. Het is een druk beoefende 'sport' waar vooral de jongere generaties erg veel plezier mee hebben. Regelmatig worden er wedstrijden gehouden, waarbij 'rivaliserende' verenigingen het tegen elkaar opnemen. In dat geval zie je twee uitgestippelde 'parcours' van palen die in hoogte en afstand (van elkaar) verschillen. De 'Lion' wordt gevormd door twee - meestal jongens - een grote en sterke jongen vormt de kont, staart en achterpoten van het beest, een wat kleinere en lichte jongen de kop en romp (bovenlijf). Een wedstrijd bevat eigenlijk een optreden waarbij de Lion diverse acrobatische stunts uithaalt door via allerlei prachtige sprongen en bewegingen over de palen te springen.

Lion Dance Singapore optocht

Wij hebben in 2006 het wereldkampioenschap Lion Dance meegemaakt dat toen in Singapore plaatsvond (op het plein voor de shopping mall Ngee Ann City langs Orchard Road). Het was een prachtig spektakel; 5 dagen lang namen de verschillende deelnemers het tegen elkaar op. Het is bijna magisch wat de Lion's allemaal wel niet kunnen.

Lion Dance Singapore sim lim square

Rond Chinees Nieuwjaar heeft de Lion een belangrijke rol. Chinese eigenaren van winkels laten een Lion/Dragon langskomen om de winkel voor het komende jaar te zegenen en om kwade geesten en invloeden uit de winkels te verwijderen. Wij hebben dat diverse keren zelf meegemaakt en het is altijd leuk om te zien. Hoewel je zou denken dat het meer een symbolische betekenis heeft; zie je duidelijk aan de ernst van de gezichten van de winkeleigenaren dat het absoluut een serieuze aangelegenheid is.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.