Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kerstmis in Singapore

Kerstmis Singapore verlichte straten

Kerstmis in Singapore is een gezellige periode. Niet alleen gaat het gepaard met de grote uitverkoop in de stad; elke shopping mall en elke andere attractie staat in het teken van Kerst. Nu is Kerstmis in Singapore (net als in vele andere landen in Azië) een bijna puur commerciële aangelegenheid; het shoppen voor cadeautjes staat er centraal. De hele stad is 'aangekleed'. Overal (buiten en binnen) zie je enorme kerstbomen, kerstversiering en diverse andere - vaak over the top - uitingen van Kerstmis. In tegenstelling tot Nederland - waar tot 5 december onze goedheiligman centraal staat - begint de Kerstgekte in Singapore al begin november. Dat betekent dat je ruim 2 maanden naar Kerstmuziek mag luisteren (20 keer Wham met Last Christmas op één dag aanhoren is volkomen normaal.... in november).

Kerstmis Singapore versierde winkels

Ook gaat 'Kerstmis' net even wat langer door. De kerstmuziek hoorde wij nog tot ver in januari en ook de versiering werd pas in de derde week van januari afgebroken. Op zich wel leuk en gezellig. In Singapore heb je een groot indoor sneeuwpark; dat vooral tijdens de kerstperiode erg druk bezocht wordt. Wij hebben ooit zelfs een sneeuwkanon op het kruispunt van Orchard Road en Scotts Road gezien; de sneeuw kwam van enkele meters hoogte uit het kanon, en dwarrelde langzaam naar beneden. Kinderen sprongen om een sneeuwvlok te vangen, maar helaas haalde geen enkele sneeuwvlok de grond; ze verdampten allemaal te snel om de grond te raken.

Kerstmis Singapore versiering op straat

In Singapore geldt de Engelse (en Australische) wijze van het vieren van Kerstmis. Dat wil zeggen dat op Christmas Eve de grote viering plaatsvindt. Eerste kerstdag is zoals wij 2e kerstdag kennen en 2e kerstdag bestaat nauwelijks in Singapore. Ook is het natuurlijk vreemd voor westerlingen dat met Kerstmis alle shopping malls gewoon geopend zijn; er is dus geen deadline met betrekking tot het kopen van cadeaus.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.