Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Hari Raya Aidilfitri in Singapore

Hari Raya Aidilfitri Singapore Selamat

Eén van de belangrijkste feestdagen voor de moslimgemeenschap in Singapore. Men heeft dan net een maand lang vasten achter de rug. In Singapore is dit extra moeilijk (voor sommigen) aangezien het overgrote deel van de bevolking niet meedoet aan de vastenmaand ramadan (70% is namelijk Chinees). Tijdens de ramadan is het naast het vasten al een feestelijk geheel tijdens de Berbuka Puasa; het moment dat men weer mag eten nadat de zon is onder gegaan. Hari Raya Aidilfitri is het grootste feest van het jaar. Er worden die dag diverse activiteiten door de stad georganiseerd. De beste plek om de gezelligheid van dichtbij mee te maken is rond Geylang Serai. Het aller-leukst is echter om door een lokale familie te worden uitgenodigd om de feestelijkheden in familiekring mee te maken. Vaak houden welgestelde islamitische families open huis voor een ieder die mee wil vieren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat tijdens deze feestelijkheden heerlijk eten centraal staat; men heeft er immers net een maand vasten op zitten.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.