Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Formule 1 Singtel race in Singapore

Formule 1 Singapore stratencircuit

Op 28 september 2008 vond de eerste Formule 1 nachtrace ooit plaats in het centrum van Singapore. De race leek wel een fragment uit de populaire racegame 'Need for Speed'; nog niet eerder werd een Formule 1 race op een stratencircuit in de avond gereden. Voor de verlichting is expert Valerio Maioli aangetrokken. Het circuit wordt in totaal door 1600 lichtbakken verlicht.

Formule 1 Singapore nachtrace

Het is met stip het meest populaire jaarlijkse event in Singapore; en heeft sinds de start enorm bijgedragen aan de populariteit van de raceklasse en tevens bijgedragen aan een enorme toestroom van toeristen naar het land. De nachtrace is behalve erg spectaculair ook bedacht om meer tegemoet te komen aan de vooral Europese televisiekijkers; die hierdoor de race gewoon rond de reguliere tijd kan aanschouwen (door het tijdsverschil van 6/7/8 uur).

Formule 1 Singapore inhaalactie

Het circuit gaat langs Republic Boulevard, via Pan Pacific Hotel en Suntec City Mall, langs City Hall en Swissotel The Stamford richting Boat Quay, naar de grote brug bij Esplande Drive (langs Fullerton Hotel); langs de Esplanade, Marina Bay Waterfront, de Singapore Flyer weer terug langs de PIT (pitstraat). Een spectaculair circuit met veel perfecte plekken om de race te aanschouwen.

Winnaars Formule 1 Singapore Grand Prix:

  • 2014: Lewis Hamilton - Mercedes
  • 2013: Sebastian Vettel - RBR-Renault
  • 2012: Sebastian Vettel - RBR-Renault
  • 2011: Sebastian Vettel - RBR-Renault
  • 2010: Fernando Alonso - Ferrari
  • 2009: Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes
  • 2008: Fernando Alonso - Renault
Formule 1 Singapore auto closeup

In 2011 vond de Formula 1 Singtel Singapore Grand Prix plaats op 23, 24 en 25 september. Kaarten waren te koop voor 168SGD tot wel 1088SGD per kaart bij de early bird promo. Bij de duurste kaart zat je bij de pitstraat. De race werd uiteindelijk door Vettel gewonnen, met Button en Webber op resp. plaatsen 2 en 3. Ook in 2012 en 2013 was Vettel heer en meester op het circuit van Singapore. Hij won beide keren overtuigend.

In 2014 wordt de Singtel F1 race op 19, 20 en 21 september verreden. Kaarten zijn vanaf begin 2014 te koop via de officiele website SingaporeGP.sg.

Formule 1 Singapore flyer op achtergrond circuit

Op loopafstand van het Singapore Grand Prix stratencircuit heb je de volgende - allemaal exclusieve 5 sterren - hotels: Marina Bay Sands, Ritz-Carlton Millenia Hotel, Marina Mandarin Hotel, Pan Pacific Hotel en het Conrad International Centennial. Iets verder weg gelegen heb je nog de volgende vier prachtige hotels (ook 5 sterren): Raffles Hotel, Naumi Hotel, Fairmont Singapore en het hoogste hotel in Singapore; het Swissotel The Stamfort. Meer hotels in Singapore vind je hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.