Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Snow City

Sneeuwpret bij Snow City

Snow City is een indoor ski- en snowboardbaan in het Jurong district in Singapore. Hoewel het voor de meeste Europeanen die bekend zijn met de wintersport niet meer dan een - Aziatische - toeristische attractie; is het binnen Singapore enorm populair onder vooral de lokale bevolking. Ook expats zullen het misschien fijn vinden om zo nu en dan een beetje 'echte kou' te voelen; en vooral voor de expats met kinderen is het natuurlijk een leuk uitstapje. Of het ook voor toeristen die een tussenstop hebben in Singapore interessant is kan ik moeilijk inschatten; wil je graag perse eens in de tropen snowboarden dan kan het wel eens erg leuk zijn bij Snow City Singapore. Ook niet skiërs en snowboarders komen er overigens aan hun trekken; je kunt leuk op de tubes (banden) naar beneden roetsjen.

Skien in Snow City Singapore

Omdat het in Singapore bijna altijd boven de 25 graden Celsius is, komen veel locals alleen maar met sneeuw in contact wanneer ze zelf naar het buitenland met vakantie zijn. Snow City is daarom ook een plek waar je voorafgaand aan je vakantie skiles of snowboardles kun krijgen. Snow City is een enorm complex (3000m2) dat altijd bedekt is met een laag van 40 cm verse sneeuw. In totaal ligt er ruim 150.000 kilo sneeuw op de 'piste'; elke week wordt er ongeveer 15.000 kilo nieuwe sneeuw aangevoerd. De sneeuw wordt ter plekke via een sneeuwkanon op de baan gespoten.

Lokale jongeren bij Snow City Singapore

Een mogelijk nadeel is dat je niet zelf met foto- of videocamera op de sneeuwpiste mag. Je kunt dus niet zomaar even wat foto's maken. Vreemd genoeg zijn er op de piste wel mensen die foto's maken; ik vond ze echter niet bepaald professioneel (en erg duur!). Laat je camera vervolgens niet zomaar achter in je tas of tussen je spullen; maar stop ze in een kluis die je voor 1SGD kunt huren. Neem zelf ook warme sokken mee, omdat dit verplicht is en je deze sokken anders moet kopen voor 2,25SGD. Hoewel je handschoenen kunt huren voor 1,75SGD is het beter om deze zelf mee te nemen.

Ingang Snow City Singapore

Hoewel een bezoek aan Snow City op zich erg leuk lijkt, is het in de praktijk niet meer dan een attractie. Hiermee bedoel ik dat het nooit de werkelijkheid benaderd; en als je op het verkeerde moment komt (bijvoorbeeld in weekenden wanneer het erg druk kan zijn) dan sta je meer in de rij te wachten dan dat je echte sneeuwpret beleeft. Verder moet je ook nog eens op het juiste moment komen; als de sneeuw namelijk 'oud' is transformeert de piste snel in een ijsbaan. Verder is een mogelijk nadeel dat veel mensen totaal niet bekend zijn met sneeuw en ijs. Ze stuntelen maar wat over de baan en dit vormt soms gevaarlijke situaties (enerzijds natuurlijk ook wel begrijpelijk aangezien ze er niet mee zijn opgegroeid). Je kunt overdag verder ook niet skiën of snowboarden; maar alleen met een band van de piste af. 's Avonds wordt de piste opnieuw geprepareerd voor de ski- en snowboardlessen (dan zijn de omstandigheden dus meteen veel beter).

Sneeuwbaan Snow City Singapore

Snow City is op elke dag van de week behalve maandagen geopend tussen 9.45 - 17.15. De prijzen zijn 16 SGD voor 1 uur, 27SGD voor 2 uur sneeuwpret (kinderen betalen resp. 14SGD en 22SGD). In veel gevallen is 1 uur meer dan genoeg; vooral op drukke momenten. Het sneeuwpark ligt in de wijk Jurong: 21 Jurong Town Hall Road (Singapore 609433). Elke taxichauffeur weet de attractie te vinden; hoewel je er prima met de MRT naartoe kunt. Stap uit bij station Jurong East Station. Vanaf dit metrostation loop je in 10/15 minuten naar Snow City (wordt met bordjes aangegeven). Je kunt ook naast het MRT station de bus bij het busstation pakken (nummer 335 of 66). Snow City ligt overigens zo goed als naast de Chinese en Japanse tuinen; mocht je vooraf of na afloop nog een andere attractie willen aandoen.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.