Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Singapore Zoo

Lopen vanaf bushalte naar ingang Zoo

Een zeer populaire toeristische attractie in Singapore is de Singapore Zoo. Het is vooral erg leuk voor reizigers die Singapore tijdelijk - als stopover bestemming - aandoen. Vaak reist men dan door naar Australië of Nieuw-Zeeland; dan is de Singapore Zoo juist een erg leuke manier om alvast een voorproefje te krijgen van alle mooie diersoorten, vogelsoorten en andere tropische beesten en beestjes die je hier in Zuidoos-Azie tegen kunt komen.

Singapore Zoo papegaaien

De entree voor de Zoo is niet goedkoop; volwassenen betalen 18SGD (incl. 7% GST die je terug kunt vragen!). Kinderen tot 12 jaar betalen 12SGD entree. Er zijn combinatiepassen verkrijgbaar; waarbij je tegen gereduceerd tarief meerdere parken kunt bezoeken. De drie parken waar het om gaat zijn de Singapore Zoo, de Singapore Night Safari en Jurong Bird Park (aan de andere kant van de stad). Een pas waarbij je toegang krijgt tot alle drie de parken kost 45SGD, een pas voor alleen 2 van de 3 parken kost 32SGD (kinderen betalen resp. 28SGD en 20SGD). Als je een combinatiepas koopt; ben je niet verplicht alle parken op dezelfde dag te bezoeken. Qua vervoerskosten is het echter wel raadzaam een bezoek aan de Zoo te combineren met een prachtige Night Safari.

Singapore Zoo aziatische olifant met kleine oren

Het park is dagelijks geopend tussen 8.30 en 18.00. Het is geen slecht idee zo vroeg mogelijk naar het park te gaan, aangezien het midden op de dag erg warm kan (zal!) zijn. Grote delen van de dierentuin zijn vergelijkbaar met het echte regenwoud; het is er dan ook erg vochtig en warm. Vergeet daarom niet om voldoende water mee te brengen (kleine flesjes zijn daar te koop voor 2SGD per flesje). Zonnebrand komt vaak ook wel van pas. Binnen de Zoo zijn er (helaas!) nog twee attracties waar je los voor moet betalen. Zo kun je voor 5SGD een soort tramritje maken over het gehele park. Voor nog eens 5SGD - heen en weer kost 6SGD - kun je een tochtje per boot over het naastgelegen meertje maken (je ziet dan de diverse verblijven vanaf de waterkant). Ik vond het persoonlijk jammer dat ze hiervoor geld vragen.

Singapore Zoo zeekoeien krijgen eten

Naast de dierentuin en naast het terrein van de Night Safari is men momenteel bezig met de bouw van de Singapore River Cruise. Aangezien de dierentuin aan een enorm groot natuur reservaat ligt; kan dit wel eens een zeer mooie attractie worden. De kans op groot wild is helaas niet zo groot, maar ze zijn vast wel in staat om er wederom een topattractie van de maken. De dierentuin bevat veel superleuke verblijven. Bijna alle verblijven zijn in de open lucht en diverse verblijven zijn zeer dicht op het publiek gebouwd, waardoor je het idee hebt dat je er zelf echt tussen staat. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Zoo zijn de drie witte tijgers; het zijn werkelijk prachtige beesten. Tegenover de 'White Tigers' vind je het verblijf van de twee Pygmy Hippo's; de kleinste nijlpaardsoort ter wereld.

Singapore Zoo bus 927 naar de dierentuin

De Singapore Zoo ligt een flink stuk van het centrum van Singapore vandaan; ten noorden van een enorm natuurreservaat. Je bereikt de dierentuin het makkelijkst met de taxi. Een ritje vanaf het centrum naar de dierentuin kost ongeveer 20SGD. De goedkoopste oplossing is een combinatie van MRT en de bus. Er zijn twee routes die je kunt nemen. Allereerst kun je via de 'rode lijn' (de mrt die o.a. langs Orchard gaat) naar station Ang Mo Kio (NS16). Hier vandaan neem je bus nummer 138 die je helemaal tot aan de dierentuin brengt (voor een paar dollar; de bus in Singapore is erg goedkoop). Een tweede mogelijkheid is via Choa Chu Kang station (NS4-BP1); waar vandaan je bus nummer 927 moet nemen vanaf het naastgelegen busstation. Wij combineerden een bezoek aan de Japanse en Chinese tuinen, vandaar dat wij makkelijk via station Jurong East naar Choa Chu Kang reisden.

Singapore Zoo entreebewijs toegangskaartjes

Wij vonden het bezoek aan de Zoo absoluut de moeite waard. Wel is een dierentuin natuurlijk altijd anders dan bijvoorbeeld een rivercruise of jungle trek door Borneo; maar toch is het leuk om te bezoeken wanneer je in Singapore bent. Je kunt bij de dierentuin overigens bij de ingang een rolstoel lenen. Buggy's voor kinderen zijn te huur voor 9SGD, een handig karretje is te huur voor 25SGD. Het adres van de Singapore Zoo is: 80 Mandai Lake Road, Singapore 729826, +6269 3411. Er gaan overigens diverse gratis bussen rechtstreeks vanaf enkele hotels in het centrum van Singapore. Controleer op de officiële website van de dierentuin of je deze bus ook vanaf jouw hotel kunt nemen.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.