Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Singapore Flyer

Singapore Flyer vanuit de verte met palmbomen

De Singapore Flyer (en niet de Singapore Eye) is in korte tijd uitgegroeid tot dé toeristische attractie in Singapore. Je ontkomt er ook nauwelijks aan; want vanaf zo'n beetje elke plek in het centrum van Singapore zie je de flyer langzaam rondjes draaien. De flyer staat tegenover Marina Bay; met fantastisch uitzicht op diverse prachtige attracties in Singapore. Wanneer je dus zelf door de stad loopt en je ziet de flyer; dan vraag je jezelf telkens af hoe mooi het uitzicht nu werkelijk is. Het antwoord is simpel: Absoluut Fantastisch.

Singapore Flyer audio apparaten

Het reuzenrad werd geopend in 2008, is 165 meter hoog en bevat 28 'capsules'. In zo'n capsule (met airco) passen maximaal 28 personen. Als je echter - doordeweeks - op tijd in de morgen naar het reuzenrad gaat; dan is de kans groot dat je alleen in de capsule bent waardoor je er prima in kunt rondlopen voor het beste uitzicht. Je krijgt direct bij aanvang een soort audiospeler mee; met diverse interessante muziekfragmenten over de stad en de 'landmarks' die je vanuit de flyer ziet. In de capsule zelf liggen cirkelvormige kaarten met een 380 graden afbeelding van de stad (en van het uitzicht). De totale rondrit duurt iets meer dan 30 minuten.

Singapore Flyer capsule met toeristen

Je start met prachtig uitzicht over oost en noord Singapore; de zee, de haven, de vele schepen die voor de kust voor anker liggen, het formule 1 circuit van Singapore dat precies 'onder' het reuzenrad te zien is en de Marina Bay golfbaan. Na een kwartiertje kom je op het hoogste punt met het mooiste uitzicht op het centrum en het zakencentrum (CBD) van de stad. Ook het enorme Sands Integrated Resort zie je erg mooi (momenteel nog in aanbouw) liggen. Je ziet de Esplanade; Merlion Park en het prachtige Fullerton Hotel. Ook zie je de bootjes van de River cruise en de Ducktour; en in de verte zie je ook Boat Quay en Clarke Quay. Als je de 'Inflight Audio Guide' bij je hebt; dan hoor je allemaal interessante verhalen over alle hoogtepunten die je ziet liggen vanuit de Singapore Flyer. Het viel mij op dat de focus vooral heel erg ligt op Fengshui. Bij zo'n beetje elk gebouw werd er wel een uitleg gegeven die aan Fengshui gerelateerd was. Grappig (of juist zeer serieus) detail was dat het reuzenrad volgens de Fengshui Masters de verkeerde kant op draaide; waardoor het rad in augustus 2008 van draairichting is veranderd.

Singapore Flyer Logo Breed
Singapore Flyer vanuit de capsule

Toen wij in de flyer zaten was er ook een Chinees gezin bij. Het was niet helemaal duidelijk of ze local (Singaporees) waren of dat ze uit China of een ander omringend land kwamen. Wel was het erg grappig dat ze telkens alleen maar foto's van het Sands Integrated Resort maakten; terwijl het resort pas eind mei geopend wordt voor publiek. Het grappige is dat ik dit eerst niet doorhad; totdat de vader vriendelijk vroeg of ik een foto van hem en zijn gezin wilde maken. Ik dacht dat ze een foto wilden met het prachtige panoramische uitzicht op de achtergrond; maar ze lieten mij snel weten dat het ze ging om de in aanbouw zijnde Sands Casino. Je kon zien dat ze niet konden wachten daar naartoe te gaan.

Singapore Flyer kompas informatiebrochure

De Singapore Flyer is het beste bereikbaar met de taxi. Voor enkele Singapore Dollars brengt elke taxi chauffeur je naar de ingang van de flyer. Als je liever met de MRT gaat; dan moet je eruit bij station City Hall; vanaf dit station kun je via de City Link underpass helemaal naar de Marina Square shopping mall lopen. Vanaf deze mall is het nog maar 5 minuten lopen naar de Singapore Flyer. Je kunt echter ook gebruik maken van de speciale (gratis) shuttlebus die elke 30 minuten vanaf City Hall MRT naar de flyer rijdt. Sinds april 2010 heb je ook het nieuwe 'circle line' station genaamd Promenade Station; vanaf dit station is het maar 5 minuten lopen naar het reuzenrad. Bij de bouw van de flyer is overigens goed rekening gehouden met minder valide mensen; ook mensen in een rolstoel kunnen prima mee in het reuzenrad.

Singapore Flyer tickets

De Singapore Flyer is dagelijks geopend tussen 8.30 en 22:30. De flyer is niet goedkoop. Je betaalt 29,50SGD (kinderen: 20,65SGD) om een rondje in het reuzenrad te maken. Het is het geld natuurlijk dubbel en dwars waard; maar het blijft een dure attractie. Voor de mensen die er een speciale dag of avond van willen maken heb je nog enkele exclusieve arrangementen. Zo heb je de 'Signature Cocktail Flight', de 'Moët & Chandon Champagne Flight' (beiden 69SGD) en de 'Sky Dining Flight' waarbij je voor een etentje voor twee personen 249SGD betaalt. Wil je een hele capsule voor privégebruik afhuren; dan betaal je 1800SGD. Andere arrangementen zijn de combinatiepakketten waarbij je naast toegang tot de flyer ook toegang hebt tot een of meerdere andere attracties in Singapore. Zo koop je voor 49SGD (29SGD voor kinderen) een combinatiepas Singapore Flyer & Singapore DuckTour, of voor hetzelfde bedrag een combinatiepas Singapore Flyer & City Hippo en River Hippo.

Singapore Flyer souvenir shops

Op loopafstand van de Singapore Flyer heb je de volgende luxe 5 sterren hotels: Marina Bay Sands, Ritz-Carlton Millenia Hotel, Marina Mandarin Hotel, Pan Pacific Hotel en het Conrad International Centennial. Iets verder weg gelegen heb je nog de volgende vier prachtige hotels (ook 5 sterren): Raffles Hotel, Naumi Hotel, Fairmont Singapore en het hoogste hotel in Singapore; het Swissotel The Stamfort. Meer hotels in Singapore vind je hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.