Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Singapore Night Safari

Night Safari Singapore Giraffes

Eén van Singapore's leukste attracties is de Night Safari. Het gebied ligt naast de Singapore Zoo; een deel van de Zoo wordt ook gebruikt voor de Night Safari. Het is een echte Safari; ze hebben het voor elkaar gekregen de werkelijkheid zeer dicht te benaderen. Er zijn in totaal meer dan duizend dieren in het donker te bezichtigen. Omdat het donker is gedragen de dieren zich allemaal anders, wat het geheel erg leuk en interessant maakt. Wij vonden het een zeer leuke attractie; ondanks dat we ook diverse malen een echte jungle nachtsafari hebben gedaan op Borneo.

Night Safari Singapore Tapirs

Je rijdt in een karretje met diverse andere bezoekers over het enorme park; met een 'gids' die via een microfoon over de dieren vertelt. Door slim gebruik van licht zie je de dieren in hun 'natuurlijke' leefwijze (zo natuurlijk als het kan zijn in een dierentuin). Het viel ons op dat de dieren nauwelijks oog hebben voor de toeristen; ze zijn vooral bezig met hun eigen 'ding'. Zo waren sommige dieren echt aan het jagen in het donker (dat de meeste diersoorten in pas in de nacht doen). Ligt de leeuw bijvoorbeeld overdag de hele dag in de zon te rusten; 's nachts is hij alert en loopt hij rond. Er wordt ook in de avond gevoerd; wat de Night Safari extra speciaal maakt. Toen tijdens ons bezoek de beren werden gevoerd; maakten ze ruzie over het eten...het kabaal dat ze maakten was over het hele park te horen. Naast de leuke tour rond het park heb je ook nog diverse opvoeringen; op de informatiefolder die je bij de ingang krijgt staan de aanvangtijden van deze shows vermeld.

Night Safari Singapore Ingang

Aan het begin van de avond kun je makkelijk met de MRT naar de Night Safari. Neem de 'rode lijn' (de mrt die o.a. langs Orchard gaat) tot aan station Ang Mo Kio (NS16). Hier vandaan neem je bus nummer 138 die je voor een paar dollar helemaal tot aan de dierentuin brengt. Op de terugweg bestaat de kans dat de bus niet meer rijdt; in dan geval zou ik de taxi nemen. Houdt wel rekening met een forse wachtrij vlak na sluitingstijd; iedereen hoop dan een taxi naar huis te nemen.

Het park is dagelijks tussen 19.30 en 24.00 geopend, de laatste bezoekers worden tot 23.00 toegelaten. Een entreekaart kost 22SGD (en 15SGD voor kinderen). Er is een speciale Park Hopper Kaart verkrijgbaar voor 45SGD (28SGD voor kinderen tot 12 jaar). Hiermee heb je toegang tot de drie meest leuke parken in Singapor; de Singapore Zoo, de Night Safari en het fantastische Jurong Bird Park

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.