Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Merlion Singapore

Merlion Park Singapore beeld en fontein

De Merlion is het nationale symbool van Singapore. Vreemd genoeg moet het een leeuw (half leeuw) voorstellen; terwijl er nooit leeuwen in deze regio (Zuidoost-Azië) hebben geleefd. De kans is groot dat het op een tijger gebaseerd is. De Merlion ligt schuin tegenover het Fullerton hotel; een van de meest luxe hotels van de stad. Het is een zeer populaire toeristische attractie; en wemelt er dan ook altijd van de toeristen die allemaal met het standbeeld 'op de foto willen'. Je hebt vanaf de Merlion Park een prachtig uitzicht op het Central Business District met alle wolkenkrabbers en ook op de Esplanade.

Naast de Merlion heb je een kleine shopping mall; met in ieder geval een Starbucks en Coffee Bean mocht je zin in koffie hebben. Verder heb je nog een balie van de Singapore River Cruise; waar je tickets kunt kopen en tevens kunt opstappen. Er zijn twee varianten; de twee Quays tour van 30 minuten en de drie Quays tour van 45 minuten. Je betaalt respectievelijk 15SGD en 20SGD voor de river tours. De tour gaat dagelijks tussen 9.00 en 23.00; waardoor je het dus ook 's avonds laat in het donker kunt doen (fantastisch uitzicht op de stad vanaf Marina Bay).

Merlion Park Singapore closeup lion

Op loopafstand van Merlion Park heb je de volgende luxe 5 sterren hotels: Marina Bay Sands, Ritz-Carlton Millenia Hotel, Marina Mandarin Hotel, Pan Pacific Hotel en het Conrad International Centennial. Iets verder weg gelegen heb je nog de volgende vier prachtige hotels (ook 5 sterren): Raffles Hotel, Naumi Hotel, Fairmont Singapore en het hoogste hotel in Singapore; het Swissotel The Stamfort. Meer hotels in Singapore vind je hier.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.