Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Jurong Bird Park in Singapore

Jurong Bird Park Singapore vogelshow

Het Jurong Bird Park (ook wel eens JBD of Singapore Bird Park genoemd) ligt in het westen van de stadstaat en bestaat al sinds 1971. Het hoort bij de Singapore Zoo en de Singapore Night Safari. Je kunt speciale tickets kopen - Park Hopper tickets - waarmee je 2 of zelfs 3 attracties kunt bezoeken tegen gereduceerd tarief. Zo kost een ticket voor alle drie de attracties 45SGD, en wil je er alleen twee bezoeken; dan betaal je 32SGD.

Jurong Bird Park Singapore flamengo's

Het park is net een dierentuin, maar dan met alleen vogels. Je vindt dan ook nauwelijks vogels in de Singapore Zoo (behalve enkele struisvogels en emoes); hiervoor moet je dus naar het Jurong Bird Park. In het park vind je meer dan 9000 vogels, en ruim 600 verschillende soorten. Er worden dagelijks enkele shows gegeven met getrainde vogels. Deze shows zijn erg leuk voor volwassenen, maar werkelijk fantastisch voor kinderen. De twee shows 'Birds n Buddies' en 'Kings of the Skies' vinden tweemaal per dag plaats en beginnen op verschillende tijden (resp. 10.00/16.00 en 11.00/15.00).

Jurong Bird Park Singapore lori's op een rijtje

Absoluut hoogtepunt van de JBD was volgens ons de 'Lory Loft'; een grote vogelkooi waar meer dan duizend Lori's rondvliegen. Het speciale vertrek vormt de het grootste vertrek ter wereld. De vogels zijn tam, en erg geïnteresseerd in het eten dat je ze kunt geven (te koop voor 2SGD). Je krijgt dan een klein bakje met een soort nectar waar de vogeltjes helemaal wild van worden. Je hebt er binnen enkele seconden diverse vrienden voor het leven bij; totdat jouw bakje leeg is en een andere toerist met zijn bakje naast je komt staan. De vogels die niet op je hand kunnen zitten om uit het bakje te eten, gaan netjes in de rij zitten; op je schouders, je hoofd, je armen. Het is het beste moment om wat leuke foto's te maken; zie onze foto's hieronder.

Jurong Bird Park Singapore lori's eten suikernectar

Andere leuke attracties binnen het park is de enorme pelikanenvijver (er is ook nog een show naast; waarbij de pelikanen vis gevoerd krijgen) met wel 7 verschillende pelikaansoorten. Ook de pinguïn vertrekken zijn erg mooi om te zien. Hetzelfde geldt voor de diverse soorten flamingo's; zij vallen prachtig op door hun mooie en opvallende kleuren. Minder tof vond ik de relatief kleine vertrekken met erg grote vogels (Birds of Prey).

Jurong Bird Park Singapore veel pelikanen

Jurong Bird Park is dagelijks geopend tussen 8.30 en 18.00. De entree bedraagt 18SGD voor volwassenen en 12SGD voor kinderen. Daarnaast dien je 5SGD te betalen om met de panorail mee te gaan. Jurong Bird Park ligt dichtbij het MRT station Boon Lay. Vanaf dit metrostation neem je SBS bus nummer 194 of 251 (bij het nabij gelegen busstation) tot aan de ingang van het park.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.