Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

East Coast Park in Singapore

East Coast Park Singapore populair tijdens de weekenden

East Coast Park ligt aan de zuidoost zijde van Singapore. Het is een groot (185 hectare) recreatiegebied langs een 20 kilometer lang strand aan de kust van Singapore. Het park is vooral erg populair onder de lokale bevolking en expats; het is een plek om even uit te waaien. Alles staat in het teken van chillen en relaxen. Er zijn diverse eettentjes, restaurants (Marine Cove), hawkers (waaronder het East Coast Lagoon Food Centre) en barretjes langs East Coast Park te vinden. East Coast Park is vooral bekend om de diverse goede visrestaurants.

East Coast Park Singapore populair recreatiegebied

De recreatie en sport staat centraal in het East Coast Park. Je hebt er dan ook diverse volleybal banen, fietsroutes, minigolf, driving range, bowlingbanen en speciale paden voor wandelaars en skaters. Fietsen (zelfs tandems) en rolschaatsen of skates kunnen ter plekke gehuurd worden. Je kunt er ook prima vissen (een visuitrusting is te huur). Watersport liefhebbers komen er ook prima aan hun trekken; je hebt er enkele watersportcentra - zoals Mana Mana en Water-Venture - waar je spullen kunt huren (planken voor surfen en windsurfen, een kano, kites etc). Je kunt ook wakeboarden (of waterskiën) via een kabel bij SKI360! vanaf 32SGD per uur (dagelijks tussen 10.00 en 22.00).

East Coast Park Singapore vele fietsers en skaters

Omdat het park door landwinning is gecreëerd, is het een zeer vlak park. Dit maakt fietsen erg leuk (over heuvels fietsen in die warmte is niet altijd even prettig). Er zijn zelfs diverse parken in dit deel van Singapore met elkaar verbonden, waardoor je makkelijk een grote fietstocht kunt ondernemen. Via het 'Park Connector Network' (PCN) is in totaal een fietsroute van 42km ontstaan. Bij East Coast Park ligt de PCN 'stop' bij zone G1. Fietsen die je in het ene park huurt, kun je in het andere park inleveren. Een leuke dagactiviteit is om in de ochtend een fiets te huren bij het East Coast Park en deze aan het einde van de middag weer in te leveren in Changi Beach Park. Je kunt dan vervolgens eten bij de restaurantjes bij Changi Village; waar de prijzen veel lager zijn dan bij East Coast Park. Aanraders zijn de 'sambal stingray', 'chilli crab', 'katong laksa', 'roti prata' en de lokale saté.

East Coast Park Singapore restaurants

Tijdens de weekenden kan het best druk zijn op de centrale plekken (dichtbij eetcentra en parkeerplaatsen) rond het park. Je kunt er namelijk prima picknicken of BBQ'en op één van de 80 BBQ's. Je kunt er verder ook overnachten op de publieke camping (D en G zone); of in een van de chalets van het bungalowpark genaamd Goldkist Beach Resort. Om op de camping te verblijven moet je vooraf online een gratis permit aanvragen. De permit is precies 24 uur geldig. Ook de BBQ moet je vooraf reserveren (prijzen varieren tussen 16SGD en 20SGD).

Hoewel je aan het strand bent; ziet het er niet uit als een typisch tropisch strand. Dit komt grotendeels door de enorme hoeveelheid grote schepen die vlak voor de kust voor anker liggen. Je ziet hetzelfde vanaf de Singapore Flyer; een enorme hoeveelheid enorm grote schepen tot waar het zicht reikt.

Er is nog geen MRT station dichtbij East Coast Park. Wel kun je de MRT tot aan station Paya Lebar nemen en van hieruit een taxi pakken naar het strand. De bus is ook een optie; er gaan dagelijks diverse bussen vanuit het centrum van Singapore naar de directe omgeving van East Coast Park. Busnummers 16, 31, 36, 55, 76, 135, 155, 196, 197 en 853 hebben een halte bij Marine Parade (shopping mall langs Marine Parade Road). Vanaf deze mall is het niet ver lopen naar het strand (10 minuten max).

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.