Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

City Tour Singapore

City Tour Singapore Hippo Tour witte bus

De City Hippo Tour is een mooie manier om de stad snel te leren kennen. Het zijn Engelse dubbeldekker bussen met een open gedeelte. Je hebt een mooi uitzicht op de stad; en de gids aan boord vertelt over alle bezienswaardigheden waar je langsrijdt. Je kunt op diverse plekken uitstappen en het gebied lopend verkennen; in totaal zijn er 34 stops. Wil je weer verder dan wacht je gewoon even op de plek waar je uitstapte; elke 25 minuten komt er weer een nieuwe Hippo Bus langs. Er zijn meerdere routes; de Oost-West route (City Hippotour) en de Noord-Zuid route; wel de Heritage Hippotour genoemd.

City Tour Singapore Hippo Tour bus bij Suntec City Mall

De Hippotour rijdt tussen 9.00 en 22.00 en kost 24SGD per persoon, vanwege deze ruime openingstijden is het wellicht de moeite waard om op 1 dag én in de ochtend een stadstour te doen; en nog zo'n zelfde rondrit in de avond (wanneer het donker is). Hoewel de start bij Suntec City Mall is kun je makkelijk op elke locatie van de tour opstappen en ter plekke betalen voor een dagpas. De kaart is alleen geldig op de dag van aankoop. Voor 10SGD kun je je kaartje echter 'upgraden' voor toegang op een 2e dag.

City Tour Singapore Ducktour amfibie voertuig

Binnen de Suntec City Mall (vlakbij de Food Republic Foodcourt) heb je een balie waar je kaartjes kunt kopen voor alle tours; Hippotour, Ducktour (over land en zee op een amfibievoertuig: leuk voor wanneer je alles in 1 tour wilt zien), de Singapore Flyer en de Hippo River Cruise. Deze Hippo River Cruise neemt je langs de diverse 'Quays' en heeft een Engelstalige gids aan boord. Een enkele cruise kost 15SGD voor volwassenen en 9SGD voor kinderen. Een groot voordeel van de Hippo River Cruise is dat je een dagpas kunt kopen (23SGD/13SGD); je kunt de hele dag opstappen en uitstappen zodat je de omgeving van de rivier ook makkelijk kunt verkennen. Een ander leuk voordeel is dat je de cruise op deze manier (voordelig) overdag kunt doen; en later ook nog eens in de avonduren.

City Tour Singapore bumboat river cruise

Naast de Hippo River Cruise heb je ook nog de 'officiële' Singapore River Cruise met diverse opstappunten langs Robertson Quay, Clarke Quay, Boat Quay en Marina Bay. Een reguliere tour in een - deels overdekte - 'bumboat' duurt 30 minuten en kost 15SGD (8SGD voor kinderen). De uitgebreide tour die tevens langs Robertson Quay gaat duurt 45 minuten en kost 20SGD (10SGD voor kinderen). Onderweg vertelt een Engelssprekende gids (via een geluidsopname) over de vele bezienswaardigheden langs de rivier. De Singapore River Cruise is dagelijks geopend tussen 9.00 en 23.00. De laatste boot vertrekt om 22.30 en boten vertrekken elke 15 minuten vanaf alle opstappunten.

City Tour Singapore closeup en prijs

Voor de toerist die alles in Singapore gezien wil hebben kun je een speciale pas kopen voor 63SGD waarbij je toegang hebt tot de Ducktour en de Flyer en daarbij tevens toegang hebt tot 11 andere attracties waarvoor je normaal gesproken dient te betalen. Hieronder een overzicht van de attracties met 'gratis' toegang wanneer je de speciale kaart koopt (2 dagen geldig): City Hippo Tour, Heritage Hippo Tour, River Hippo Tour, Sentosa Rhino Tour, Moonlight Adventure, Chinatown Heritage Site, Malay Heritage Site, Asian Civilisations Centre, Singapore Art Museum, Singapore Philatelic Museum en de Botanische tuinen.

City Tour Singapore Hippo Tour rand

Er zijn diverse arrangementen beschikbaar waarbij je naast toegang tot de HippoTour ook toegang hebt tot een of meerdere andere attracties in Singapore. Zo koop je voor 49SGD (29SGD voor kinderen) een combinatiepas Singapore Flyer & Singapore DuckTour, of voor hetzelfde bedrag een combinatiepas Singapore Flyer & City Hippo & River Hippo.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.