Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Chinese en Japanse tuinen in Singapore

Chinese en Japanse tuinen Singapore ingang tuinen

De 'Chinese and Japanese Gardens' (Seiwaen) liggen in het westen van de stad. Er is een gelijknamig MRT station (genaamd Chinese Garden - W10); bereikbaar via de groene lijn. Wanneer je aankomt met de MRT zie je de pagode al in de verte; daar omheen liggen de tuinen. Je loopt het station uit; rechtdoor over een voetpad met aan beide kanten een flinke open ruimte. Aan het einde van het voetpad kom je aan bij een brug; herkenbaar aan de rode railing (rood is een belangrijke kleur; in dit geval staat het voor goed geluk). Hoewel ik vooraf las dat je entree moest betalen (namelijk 4,5SGD) om de tuinen de betreden; bleek hier bij aankomst geen sprake van te zijn. Ik kon gewoon doorlopen; de bewaker keek zelfs erg vreemd op van mijn vraag (waar we konden betalen).

Chinese en Japanse tuinen Singapore informatiebordje

Als je vanaf de MRT aankomt, dan ben je al direct belandt in de Chinese tuin. Wil je naar de Japanse tuin dan moet je links aanhouden. Je volgt de bordjes totdat je bij een grote witte brug aankomt; de beide tuinen liggen elk op een eiland die door deze bug met elkaar zijn verbonden. Wanneer je over deze brug bent, dan zie je meteen de ingang van de Japanse tuin. De Japanse tuin is prachtig aangelegd; je ziet diverse mooie rode bruggen. Een deel van de tuin stond vol met Japanse lantaarns. Er waren mooi aangelegde vijvers met kooikarpers; en er hing een bijna Japanse sfeer. Ik vond de Japanse tuin wel een beetje tegenvallen; ik had er vooraf meer van verwacht. Ik miste misschien de Sakura ofwel kersenbloesem dat het geheel dat typische romantische (en roze) sfeertje meegeeft. Ik betwijfel sowieso of deze boom het goed doet in Singapore.

Chinese en Japanse tuinen Singapore bonsai boom

De Chinese tuinen bestaan onder andere uit een Bonsaituin met ruim 2000 bonsai bomen. We zagen een aantal oudere mannetjes die deze bomen aan het verzorgen waren. Er is zelfs een heuse Bonsai Academy. De kosten van de bouw van de bonsaituin bedroegen destijds (1992) ruim 3.8 miljoen Dollar. Er zijn diverse rustplekken, waar je lekker in de schaduw kunt zitten.

Chinese en Japanse tuinen Singapore standbeelden vanaf pagode

Een andere tuin binnen de Chinese tuinen was de 'Garden of Abundance'. Hier stonden diverse verschillende beelden van de dieren uit de Chinese astrologie (de 12 Zodiac dieren). Voor niet-Chinese mensen gaat een hoop detail aan je voorbij; maar de Chinese bezoekers die er waren toen wij er rondliepen waren zeer serieus in deze tuin.

Het viel op dat er vooral veel jonge stelletjes rondliepen. Verder waren wij er vrij vroeg in de morgen en toen was het er al snikheet. Later die dag vertelde een taxichauffeur mij nog dat het zo heerlijk koel is in Singapore op het moment van ons bezoek (wij zijn in Kuala Lumpur wel wat gewend); ik vond het om 9.30 in de Japanse tuin al te warm om prettig rond te lopen. Er zijn gelukkig wel voldoende plekken waar je in de schaduw kunt staan.

Chinese en Japanse tuinen Singapore prachtige pagode

Aan de oostzijde van de Chinese tuin heb je een enorme pagode. Hoewel een pagode normaal gesproken een belangrijke rol vervult is deze pagode puur bedoeld als uitkijkpunt (hoewel bij de bouw wel rekening is gehouden met alle typische vereisten). Je kunt de trap op naar de 7e verdieping; waar je kunt genieten van een koel briesje en daarnaast natuurlijk een werkelijk fantastisch uitzicht. In de diverse vijvers op en rond de beide parken vind je duizenden schildpadden. Er is zelfs een schildpadmuseum te vinden op het terrein (met meer dan 50 verschillende soorten). Het park is dagelijks geopend tussen 6.00 en 23.00 (openingstijden). De Garden of Abundance en de Bonsai Garden zijn dagelijks geopend tussen 9.00 en 18.00. Aangezien het park best laat sluit is het ook een prima bestemming om de zonsondergang mee te maken, vooral vanaf de pagode heb je een fantastisch uitzicht over de stad. De tuin ligt dichtbij het populaire Jurong Bird Park; waardoor je beide attracties prima met elkaar kunt combineren.

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.