Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Boat Quay en Clarke Quay in Singapore

Uitzicht op Boat Quay vanaf brug

Boat Quay en Clarke Quay (Quay spreek je uit als het Engelse 'Key') vormen momenteel zeer populaire toeristische centra in Singapore. Waar Boat Quay vooral bestaat uit een lange rij met gezellige restaurants, vind je langs Clarke Quay vooral hippe (en minder hippe) barretjes waar je 's avonds gezellig een drankje kunt drinken (let op: prijzen van alcoholische drankjes zijn hoog in Singapore). Clarke Quay is één van de uitgaansgebieden van de stad.

Boat Quay Bumboats

Overdag is er niet zo heel veel te beleven; de beide Quay's zijn vooral erg gezellig om in de avond te bezoeken. Vanaf Clarke Quay vertrekt de River cruise; die je langs Clarke Quay, Boat Quay en Marina Bay voert. De River cruise is overdag en 's avonds leuk; en dus de moeite waard om twee keer te doen.

Clarke Quay Panorama Uitzicht op Boat Quay Logo Clarke Quay Singapore

Boat Quay heeft de vorm van de buik van een karper; en wordt daarom door de Chinezen als een belangrijke plek gezien waar je het centrum van welvaart en rijkdom vindt. Dit is tevens de reden dat je vlak naast/achter Boat Quay alle grote banken op een rijtje ziet; allemaal staan ze daar vanwege de goede positie (dicht bij het centrum van welvaart en rijkdom). Vanaf North Bridge Road (de weg die naar Funan Digital Mall en Raffles Place - MRT City Hall - loopt) heb je een fantastisch uitzicht over Boat Quay en de erachter liggende skyline van Singapore.

Uitzicht op Skyline vanaf Boat Quay

Clarke Quay is gemakkelijk te bereiken met de MRT; er is zelfs een MRT station genaamd 'Clarke Quay'(NE5). Vanaf MRT City Hall is het 5 minuten lopen naar Boat Quay. Hippo Tour heeft ook een stop bij Clarke Quay (stop C6).

Singapore is de perfecte stopover bestemming. Boek je vliegtickets bij Singapore Airlines of Cheaptickets. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisie. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en Riksja Maleisie.