Beleef meer dan een weekend!

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Over mij

Read an English version of this page.

De website

Reisvormen is in 2007 gestart door mij; Ilya Houben en uitgewerkt tot een populaire reiswebsite met de hulp van een aantal reisfanaten, waaronder mijn eigen reislustige moeder . Hier vind je diverse volledig uitgewerkte landen zoals ik ze ervaren heb. In het verleden reisden we samen de hele wereld rond, nu doen we dat met onze dochters. Mooie foto's en video's staan centraal en zorgen ervoor dat je helemaal in de vakantiestemming raakt.

Penang National Park

Reisvormen is eigenlijk geen reisblog, maar een reiswebsite. De uitgewerkte landen bevatten vele tientallen pagina's met handige tips gebaseerd op onze eigen ervaringen in het land. Ik probeer jullie een goed beeld te geven van wat men er kan verwachten, met daarbij beschrijvingen die je niet in de reisboeken of op andere sites tegenkomt.

Reisvormen heeft een Engelstalig zusje Incredible Sights (www.incrediblesights.com). Leuke bestemmingen en reiservaringen publiceer ik op deze website ook in de Engelse taal.

De auteur

Ilya Houben, auteur van Reisvormen

Ik reis al jaren de wereld rond en tussen 2009 en 2013 woonden mijn vrouw en ik in Kuala Lumpur, Maleisie. Van hieruit konden we makkelijk de hele regio Zuidoost-Azië bezoeken, wat Reisvormen qua inhoud flink heeft vergroot. Ik gebruik de website vooral om de ervaringen en indrukken van onze reizen een plekje op het internet te geven. De landen die we bezocht hebben werk ik volledig uit, en hier voeg ik vervolgens mijn eigen foto's en video's aan toe. Reisvormen.nl is mijn eigen kijk op de diverse bestemmingen.

Onze reisstijl

Onze eerste reizen boekten we bij reisorganisaties. De eerste reizen waren volledig georganiseerd. Later regelden we steeds meer zelf. Nu reizen we altijd op eigen houtje, met soms de hulp en expertise van een Nederlands of lokaal reisbureau. We zijn nu veelzijdige reizigers. Zo reisden we met de backpack door Sulawesi en verbleven we daar in basic accommodatie. Ook verbleven we in ultra-luxe resorts zoals Hanging Gardens (van dat schitterende zwembad) op Bali en op diverse andere eilanden binnen Zuidoost-Azië. Zelfs binnen dezelfde vakantie gaat het vaak van vrij basic naar vrij luxe (we zijn wat dat betreft flashpackers). Vaak betaal je nu eenmaal wat meer voor die ene unieke ervaring en dat laten we dan meestal ook niet aan ons voorbij gaan. Mede vanwege onze reisstijl kan ik elk type reiziger van relevante informatie voorzien. Dit is ook de reden dat ik regelmatig erg leuke feedback van onze bezoekers krijg.

In bijna alle gevallen zijn de reizen uit eigen zak bekostigd (een persreis hier en daar uitgezonderd). Hoewel persreizen leuk zijn, heeft het zelf organiseren van de reis ook een hoop voordelen.

Foto's en video's

Foto's maken is meer dan een hobby geworden. Ik probeer altijd unieke kiekjes te maken. Dit hoeft niet perse te betekenen dat de foto zelf ook uniek is, maar wel is het vaak zo dat je nergens dezelfde foto tegenkomt. Zo beklim ik met plezier een berg tegenover de berg waarvan ik een mooie foto wil maken, of loop ik soms een compleet trappenhuis van een gebouw op om vanaf het dak die ene foto te schieten. Zeer vroeg opstaan voor de ultieme foto komt ook regelmatig voor. Het zorgt voor leuke en vooral passende (en niet ge-photoshopte) plaatjes op de website. Ook de video's maak ik zelf. Vaak geeft het op simpele maar doeltreffende wijze een korte impressie van een bestemming of attractie. Bekijk mijn Reisvormen Instagram en de Incredible Sights Instagram voor de leukste foto's.

Enkele jaren terug verkocht ik mijn DSLR camera en kocht ik er een lichtgewicht m43 (systeemcamera) voor in de plaats. Ik schiet mijn foto's nu met een Olympus OM-D E-M5 mkII, vaak de ultieme reiscamera genoemd. Ik maak het meest gebruik van mijn 12mm 2.0 en mijn 75mm 1.8 lenzen.

Erkenningen

In 2016 stond Reisvormen op de 16e plek van het overzicht met populairste reisblogs van Nederland. Mijn andere website Veelzijdig Maleisie stond op de 25e plek in dezelfde lijst.

Landen op Reisvormen.nl

Momenteel bestaat Reisvormen.nl uit 10 uitgewerkte bestemmingen met in totaal meer dan 500 pagina's. Enkele bestemmingen zijn recent bezocht en worden momenteel volledig uitgewerkt. Ik werk er hard aan om steeds meer en meer 'reiservaringen' op reisvormen te plaatsen. Bij de bestemmingen staan onze eigen ervaringen centraal. De website wordt maandelijks door meer dan 45.000 reizigers (unieke bezoekers) bezocht.

Hier volgt een lijst met de landen die we afgelopen jaren allemaal bezocht hebben: China, Maleisie, Indonesie, Thailand, Vietnam, Cambodja, Singapore, IJsland, de Verenigde Staten, Canada, Venezuela, Canarische Eilanden, Egypte en diverse Europese landen.

Opmerkingen over de website, of wil je wat met mij bespreken? Stuur mij dan direct een e-mail (info@reisvormen.nl), of bezoek de contactpagina.

In mijn mediakit leg ik je uit wat Reisvormen voor jou kan betekenen. Mail mij met het verzoek om de mediakit en ik stuur deze meteen jouw kant op.

Stuur vragen over adverteren per e-mail aan: adverteren@reisvormen.nl.