De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Voss

Voss (Vossevangen) is een bekende wintersportplaats en een van de geliefdste ski gebieden van Noorwegen, met in totaal 40 kilometer skipistes en 10 skiliften. Jaarlijks komen er vele Noren en buitenlandse liefhebbers van de wintersport naar Voss. Er zijn diverse pistes, geschikt voor jong en oud. Bekijk hier de map met skipistes rond Voss. Voss ligt aan de voet van het Vangsvatnetmeer, dat zowel een populaire zomer- en winterbestemming is. Vanaf sommige pistes heb je een werkelijk adembenemend uitzicht over het meer.

Wintersport in Voss

De 110 mtr. hoge waterval bij Voss kan men vinden als men zoekt naar bordjes met daarop "Tvindefossen" (deze prachtige waterval ligt tussen Voss en Flam in). In het centrum van Voss staat een mooie stenen kerk uit 1271. Overnachtingen kunnen worden geboekt bij het Stalheim Hotel, dat op een 300 mtr. hoge klif is gebouwd van waaruit men een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de Naeroyvallei en de hoogste berg: de Jordalsnutten. Andere populaire hotels in Voss zijn: Park Vossevangen Hotel, Jarl Hotel en Fleischers Hotel. Verder bevindt zich in Voss nog het Stalheim Folkmuseum. Elk jaar in de laatste week van juni wordt hier het Ekstremsportveko (Week van de extreme sporten) georganiseerd.

Voss in de zomer

Wintersport Noorwegen

Kaart Voss

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.