De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Tromsø

Tromsø's geschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw, maar in 1794 kreeg Tromsø stadsrechten. Gedurende de 2e Wereldoorlog was de Noorse regering in Tromsø gevestigd. Op dit moment heeft Tromsø zo'n 60.000 inwoners en is daarmee de grootste stad boven de Noordpoolcirkel. Het ligt op 69o67'N bij 18o95O, net als de plaats Barrow in het noorden van Alaska. In het centrum van Tromsø is een auto-vrije winkelstraat, maar erg groot is het centrum niet. Op zondag zijn de winkels gesloten en op zaterdag gaan de winkels al om 16.00 uur dicht. De belangrijkste bezigheid in dit onherbergzame gebied is wandelen en klimmen.

Het gezellige stadje  Tromso in Noorwegen

Tromsø heeft een bruisend nachtleven, het wordt ook wel het 'Parijs van het Noorden' genoemd. Tromsø heeft een vissershaven en is tevens de belangrijkste stad in de regio voor industrieën als scheepsbouw, bierbrouwerij en prefab huizenbouw. Tromsø is het vertrekpunt van menig Noordpoolexpeditie. Er is een vliegveld en een meteorologisch station dat de 'aurora borealis' ofwel het Noorderlicht bestudeert.

Prachtige vergezichten bij Tromso in Noorwegen

Populaire bezienswaardigheden in Tromsø zijn:

  • Het Polaria waar extreme klimaten en een film van het Spitsbergen aquarium met zeldzame Noordpoolzeedieren centraal staan
  • Het Tromsø Museum waar veel te leren valt over de noordelijkste planten, dieren en vogels. Maar vooral ook over de cultuur van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van het noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Lapland. Er is een goed bewaard Viking langhuis te bezichtigen
  • Het Tromsø Poolmuseum, waar het hele verhaal verteld wordt van de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Het lukte hem niet om als 1e de Noordpool te bereiken, maar in 1911 lukte het hem met zijn team om als eerste de Noorse vlag op de Zuidpool te planten.
  • De Ishavskatedraal (Tromsdal Kerk uit 1964), beter bekend als 'de Kathedraal van de Noordpool', wiens dak de vorm heeft van een gletsjer of ijsberg. Binnen in de kerk ziet men een van de grootste glas-in-lood ramen van Europa
  • De kabelbaan naar de top van Mount Storsteinen (439 mtr) waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over Tromsø.

Internetadressen:

Kaart Tromsø

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.