De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Noordkaap (71o10'21'')

De Noordkaap wordt gezien als het meest noordelijk gelegen punt op het Europese continent. Het meest noordelijke punt van Europa zelf ligt op Franz Josef Land. De Noordkaap is eigenlijk ook niet het meest noordelijke punt van het continent, maar het is wel het symbolische meest noordelijke puntje van Europa. De Noordkaap is voor veel reizigers die Noorwegen bezoeken een van de hoogtepunten van de reis.

Op het plateau van de Noordkaap vindt men op de begane grond een restaurant, een souvenirshop, een postkantoor, een bank, een informatiecentrum en op een ondergronds niveau is een theater waar een 15 minuten durende video-presentatie op een levensgroot tweedelig scherm wordt gegeven. Sinds 1989 is er ook een Thais museum gevestigd ter herinnering aan het bezoek aan de Noordkaap van Koning Chulalongkorn van Siam (nu Thailand) in 1907. Een tunnel leidt naar een rotswandklip vanwaar men een magnificent uitzicht heeft over de Noordpoolzee die 330 meter lager ligt.

Noordkaap in Noorwegen 2

Buiten staat het symbool voor de Noordkaap: 'de Globe', een door Koning Oscar II van Noorwegen en Zweden in 1873 opgericht monument om het Noordelijkste punt van te markeren. En verder een in 1989 door zeven kinderen met verschillende nationaliteiten gemaakt monument dat samenwerking, vriendschap, hoop en geluk moet symboliseren. Een paar meter verder staat het standbeeld 'moeder en kind' van Eva Rybakken. Elk jaar wordt hier de 'Children of the World Prize' uitgereikt, een grote som geld die wordt geschonken aan een organisatie of een project die tot doel heeft de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren.

Noordkaap in Noorwegen 3

Honningsvag en de omliggende regio is tevens onderdeel van Lapland samen met het noordelijkste deel van Zweden en Finland. Meer dan 70.000 etnische Sami bevolken deze streek. De Sami hebben hun eigen taal, hun eigen parlement en een eigen rechtbank welke is gevestigd in Karasjok.

Noordkaap in Noorwegen 1

Aurora Borealis

Het natuurverschijnsel Aurora Borealis - ook wel Noorderlicht genoemd - is als je geluk hebt hiervandaan goed te zien. Zeker in de donkere maanden, vanaf september tot begin mei. Het gloeien komt door zonnedeeltjes die, komend van de zon, botsen met zuurstof en waterstof, ioniseren door de magnetische velden die naar de Noordpool stromen en opgloeien in de atmosfeer van de aarde. Dit staat bekend als 'het ovaal van het noorderlicht'. De zuurstofionen kunnen blauw of groen oplichten afhankelijk van de lading en de hoogte.

Tips:

  • Een andere trekpleister is het Vogelsafaripark
  • In Honningsvag bestaat de mogelijkheid om een drankje te doen in een echte Iglo, in de Icebarshop. Kosten volwassene 130 Noorse Kronen (circa € 16), kinderen tot 12 jaar 35 NOK (circa € 4,75). De prijs is inclusief 2 drankjes, waarvan 1 ice-shot en warme kleding wordt verstrekt.

Internetadressen:

Kaart Noordkaap

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.