De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Kristiansand

Kristiansand is Noorwegen's vijfde grootste stad en heeft één van de grootste havens van Noorwegen. Het is de hoofdstad van de regio Sorlandet, al heeft het nog geen 80.000 inwoners, en is het dichtst gelegen bij Denemarken. Hiervandaan worden Noorwegen's producten uitgevoerd over de hele wereld: ondermeer vis, papier en hout. Kristiansand heeft sinds kort een levendige vismarkt (Fiskebasaren) en je vind er talloze seafood restaurants. Verder zijn er vele kleine winkelstraatjes en gezellige terrasjes.

Gezellig straatjes in Kristiansand

Kristiansand is heel typisch gebouwd, alle straten zijn gebouwd in een vierkant, het geheel oogt als een rooster (kwadrant), gesticht in 1641 naar het idee van de Koning van Denemarken en Noorwegen Koning Christian IV. In het midden van het vierkant bevind zich de in 1885 in neogotische stijl gebouwde Kristiansand Kathedraal, die plaats bied aan 1800 gelovigen en de grootste kerk van Noorwegen is. Ook al is Kristiansand - net als Oslo - regelmatig getroffen door grote branden, de oude binnenstad Posebyen is steeds gespaard. Hierdoor zijn verschillende sfeervolle traditionele oude, wit geschilderde houten huizen bewaard gebleven. Getuige hiervan is de oude Gimle boerderij uit de 18e eeuw gebouwd door een rijke scheepseigenaar, Bernt Holm.

Gezelligheid langs het water in Kristiansand

Andere bezienswaardigheden van Kristiansand zijn het Fort Christianholm uit 1670 waarvan de torenmuren 4,5 meter dik zijn, de Domkirke, het openluchtstreekmuseum Vest-Agder, het Baneheia Park en het Kristiansand Dyrepark (de grootste dierentuin van Noorwegen).

De Setesdals spoorweg tussen Kristiansand en Byglandsfjord dateert uit 1896, is 72 km lang en is zomers geopend. Het gerestaureerde smalspoor met z'n vele scherpe bochten voert langs een route dwars door de prachtige Noorse natuur. Aanrader is het 'Mineral Park' in Evje langs de rivier de Otra. Hier zijn vele bergen en oude mijnen. In het midden vind men een tentoonstelling van 1.000 unieke kristalsoorten.

Haven van Kristiansand

Tips en internetadressen:

Kaart Kristiansand

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.