De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Kosten vakantie Noorwegen

Tax free shoppen

Het is geen geheim dat Noorwegen een relatief duur land is in vergelijking met Nederland en de overige Eurolanden. De levensstandaard en het prijspeil ligt er behoorlijk hoog. Een leuke bijkomstigheid is dat in Noorwegen overal Tax-free-shops zijn die je kunt herkennen aan het Global Blue taxfree-logo op de etalageruit. Wanneer je aankopen een bedrag van NOK 315 te boven gaan, kun je bij het afrekenen aan de kassa een formuliertje vragen (een Tax Refund Cheque), deze invullen en (uiteraard met kassabon) je betaalde btw terugvragen bij verschillende agentschappen (Refund Points). Je krijgt de betaalde btw (19%) onmiddellijk a contant terug. Voor meer info en Refund Points.

Kosten reisverzekering en annuleringsverzekering

Er bestaan twee typen reisverzekering; de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De premie van de kortlopende reisverzekering wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen dat je in het vakantieland verblijft (vanaf ongeveer €1 per dag). Bij een doorlopende reisverzekering betaal je een vaste jaarpremie (meestal vanaf zo'n €30 per jaar). Over het algemeen doen reislustige Nederlanders er verstandig aan om een doorlopende reisverzekering (al dan niet inclusief annuleringsdekking) af te nemen. Ga nooit onverzekerd op reis!

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.