Populaire Pagina's:

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.


De Jong Intra Noorwegen
  • Reisaanbod vakanties Noorwegen
  • Top 10 hoogtepunten Noorwegen
Kras Noorwegen

home » noorwegen » steden » honningsvag

Honningsvag (en de Noordkaap)

Honningsvag ligt op het eiland Mageroya en heeft 2757 inwoners. Het eiland is onderdeel van de provincie Finnmark en bestaat uit een bar landschap, ruig en onherbergzaam. Het is er zelfs midden in de zomer behoorlijk koud ook al schijnt er dan een mager zonnetje. In deze streek is landbouw niet mogelijk. Honningsvag is al sinds de pre-historie, zo'n 10.300 jaar, afhankelijk van de visserij, de hoofdvangst is de 'brisling'. Van de olie van deze kleine, 7 cm korte haringsoort maakt men kaas, créme en parfum. Verder vangt men hier natuurlijk ook garnalen, reuzekrabben en zalm.

Souvernirs en Sami-kampje bij Honningsvag in Noorwegen

In de winterperiode is de regio pikkedonker want de zon blijft onder van medio november tot eind januari, maar in de zomerperiode van 15 mei tot 30 juli gaat de zon niet onder en blijft het altijd dag.

Trol en Sami-kampje bij Honningsvag in Noorwegen

Honningsvag trekt toch toeristen aan vanwege de ligging, het is namelijk de dichtstbijzijnde plaats naar de Noordkaap. Met de auto of bus doe je er vanaf Honningsvag zo'n 40 minuten over. De 41 kilometer lange weg naar de Noordkaap werd in 1956 aangelegd. Daarvoor legden schepen aan bij Hornvika en klommen de mensen de 305 meter naar de top via met de hand uitgehakte treden en een leuning van touw.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.

Kaart Honningsvag

 

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen, spectaculaire aanbiedingen en het laatste nieuws.


© 2007-2014 Reisvormen.nl | Adverteren | Contact | Links | Privacy verklaring | Sitemap