De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Bergen

Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen, goed voor 250.000 inwoners. Bergen ligt prachtig, op een schiereiland tussen zeven beboste bergen, waarvan de hoogste 'Ulriken' 643 meter is.

Vismarkt, treintje en uitzicht bij Bergen in Noorwegen

Bergen is bekend als de poort van het Fjordenland en was vroeger tussen de 12e en 13e eeuw de hoofdstad van Noorwegen. Het was een van de meest belangrijke steden van het zogenaamde Hanzeverbond, een vereniging van steden die de handel domineerde in de Oostzee, de Noordzee en geheel Noord-Europa vanaf het einde van de middeleeuwen.

Bouwwerk, natuur en prachtig uitzicht bij Bergen in Noorwegen

De invloed van de Hanze is in Bergen nog steeds zichtbaar in de oude, houten huizen langs de kade, in het Noors 'Byggen' geheten. Deze wijk met zijn traditionele huizen is opgenomen in de werelderfgoedlijst van de Unesco. Tegenwoordig zijn er kleine winkeltjes die traditionele waren verkopen en restaurantjes in gevestigd. Dat maakt Bergen ook tot een gezellige stad. Tegenover deze winkeltjes ligt de vismarkt, waar je werkelijk alle denkbare soorten seafood kunt krijgen. Achter de vismarkt ligt het winkelgedeelte van Bergen, met een voetgangerszone. In het midden is een groot plein waar zomers allerlei artiesten optreden, waardoor het - zeker als de zon ook wil schijnen - een gezellige vrolijke boel is.

Als de zon schijnt in Bergen dan ben je een bofkont, want er wordt gezegd dat het in Bergen 275 dagen per jaar regent.

Prachtige haven en gezellig centrum van Bergen in Noorwegen

Een echte aanrader is de 'Floibaan', de enige kabeltreinbaan in Noorwegen. Deze brengt je in zeven minuten naar de top van de berg Floyen, naar een zonovergoten plateau op 320 meter boven zeeniveau vanwaaruit je een werkelijk fantastisch panoramisch uitzicht hebt over de stad Bergen, de omringende zeven bergen, de fjorden en de zee. De opstapplaats ligt midden in het centrum, slechts een paar minuten lopen van de vismarkt en de kade. Er rijden twee treinen die per keer 100 passagiers naar boven of naar beneden vervoeren. De treinen zijn ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel en mensen met honden zijn ook welkom. Een retourtje kost 70 Noorse kronen. Op het plateau zijn een restaurant, een kinderspeeltuin en een paar souvenirwinkeltjes. Wij namen een enkeltje naar boven voor 35 Kronen en gingen terug lopen. De weg terug was fantastisch, steeds heb je een fantastisch uitzicht, maar de weg naar beneden door een naaldbomenbos is ook prachtig en goed te doen.

Gezellige straatjes en de ingang Floibaan bij Bergen in Noorwegen

In Bergen kun je behalve de Floibanentrein ook met een kabelbaan naar de hoogste van de zeven bergen, Ulriken op 643 mtr. hoogte. Tijdens de 6 minuten durende tocht heb je een fantastisch uitzicht over Bergen en de omringende fjorden, maar eenmaal boven is het uitzicht helemaal adembenemend. Voor meer informatie zie ulriken643.no en voor online boeken naar visitBergen.com

Internetadressen:

Kaart Bergen

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.