De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Alesund

Aan de monding van de Stor Fjorden ligt de pittoreske vissersplaats Alesund met zo'n 40.000 inwoners. Alesund bestaat uit drie kleine eilanden: Hessa, Aspoy en Norvoy. Alesund is in 1904 helemaal afgebrand en mede door schenkingen van de Duitse keizer Wilhelm opnieuw gebouwd. Die Duitse invloed is hedentendage nog merkbaar in de architectuur: bijna heel Alesund is gebouwd volgens in toen heersende Jugendstill (Art Nouveau) bouwstijl. Diverse straten in Alesund zijn tot voetgangerszone verklaard en er zijn genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes voor een dagje uit. In de kleine haven liggen een grote hoeveelheid privé jachten, hetgeen een gezellige indruk maakt.

Alesund in Noorwegen 1

Net even buiten Alesund, in Tueneset, ligt de nieuwste attractie van Noorwegen: zijn grootste zee aquarium het Atlantic Sea Park. Hier krijg je een uitstekend beeld van het ecosysteem in de Noorse Storfjorden. Vanaf de bergen Aksla en Suggerttoppen (Suikertop) kun je van het fantastische uitzicht over Alesund en de Fjorden genieten.

Overige bezienswaardigheden zijn de 200 jaar oude Rosekerk met prachtige muurschilderingen en plafond. Beslist de moeite waard is een tourtocht langs het Norddalsfjord naar de vallei van Valldal en verder tot de 5 meter brede en 25 meter lange Gudbrand kloof met een prachtige waterval.

Alesund in Noorwegen 2

In de omgeving van Alesund worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Het achterland van Alesund is verbonden middels een bochtige weg en tunnels. De beroemdste weg in Noorwegen, de Trollstigen (het Trollpad) die over een eeuwenoud bergpad van Romsdalen en Sunnmore is gebouwd is in 1936 gereed gekomen. Wandelaars kunnen zomers genieten van de prachtige uitzichten langs het Klovstigen pad.

Alesund is middels een brug en drie tunnels onder het fjord door verbonden met het naastgelegen eiland Giske.

Met een Wildlife Sea Safari vanuit Alesund kun je de kust verkennen in een open RIB boot. Als je wilt zeevissen dan kun je dat doen op de visbanken voor de kust van Alesund op de 'Vikaskjaer'.

Alesund is heel gemakkelijk te bereiken: er is een vliegveld op 20 minuten van het centrum, met snelle verbinding naar Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Londen en Kopenhagen.

Alesund is ook goed bereikbaar per Expressbus-Liniennetz, met regelmatige verbindingen naar Oslo, Bergen en Trondheim. TIMEkspressen heeft bussen rijden tussen Alesund, Volda, Molde en Kristiansund. Informatie over Norway Bussekspress op; over Nettbuss More AS en over Fjord 1 Buss More.

Kaart Alesund

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.