De Jong Intra Noorwegen

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kras Noorwegen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen
Prachtige uitzichten bij Bergen De bruisende hoofdstad Oslo Fjorden bij Flam in Noorwegen De Noordkaap in Noorwegen Noorderlicht bij Tromso Cruisevakantie naar Noorwegen

Welkom bij Reisvormen Noorwegen. Op deze uitgebreide website vind je reisinformatie en reistips die je helpen bij het vinden en boeken van een mooie reis door Noorwegen. Verder vind je er informatie over toerisme in Noorwegen zelf; gebaseerd op onze eigen ervaringen in dit prachtige land. We hebben het volledige reisaanbod met reizen naar Noorwegen voor je op een rijtje gezet; hiermee ben je uitstekend in staat een prachtige vakantie naar het land uit te stippelen. De verschillende reisvormen zijn uitgewerkt, maar ook enkele van de grootste toeristische attracties. Verder gaan we in op de vervoersmogelijkheden in het land en vind je hier tevens een kostenvoorbeeld van een trip naar Noorwegen.

Alles over de Noordkaap

Noordkaap

In het uiterste noorden van Noorwegen vind je de prachtige Noordkaap
Lees meer

Top10 hoogtepunten Noorwegen

Top10 Hoogtepunten

Bekijk hier het overzicht met de allermooiste attracties van Noorwegen.
Lees meer

Reisaanbod Noorwegen

Reisaanbod

Er zijn diverse reisbureaus die fantastische reizen naar Noorwegen aanbieden. Bekijk hier het totale overzicht.
Lees meer

Alles dat je nodig hebt voor je vakantie naar Noorwegen

Vlag Noorwegen

Wie Noorwegen zegt, zegt Fjorden, die tientallen kilometers diep het binnenland in gaan, overweldigend natuurschoon met uitgestrekte bossen en vele honderden watervallen, hoge bergtoppen en besneeuwde hoogvlaktes. Vanwege de ruige natuur wonen de meeste mensen in de grote steden. Noorwegen is dan ook een dunbevolkt land te noemen. Het land heeft zelfs minder dan 5 miljoen inwoners. Het wegennet is goed aangelegd, maar vanwege de vele bergen en passen kun je er geen rechte stukken achtbaansweg verwachten. Op de meeste wegen kun je gemiddeld niet hard rijden. Bij een vakantie naar Noorwegen staat over het algemeen de natuur centraal, met veel buitenactiviteiten en andere bezienswaardigheden.

De ANWB adviseert om gedurende het hele jaar, dus ook in de zomermaanden, sneeuwkettingen mee te nemen. Het ontbreken daarvan kan bij een aanrijding tot medeaansprakelijkheid leiden.

Vanwege de eilanden en de soms moeilijk over land bereikbare plaatsen aan de kust is in Noorwegen een uitgebreide veerdienst opgezet met een jarenlange staat van dienst die het gehele jaar gebruikt kan worden. Internationale bekendheid hebben de beroemde Hurtigruten veerboten.

Info en tickets: Directferries.nl, Colorline.com, Dfdsseaways.nl, Fjordline.nl, Stenaline.nl.

Noorwegen is, net als Nederland, een constitutionele Monarchie. Regerend vorst is Harald V, zijn vrouw is Koningin Sonja, hun kinderen zijn Prins Haakon (zijn vrouw Mette-Marit) en Prinses Ingrid Alexandra. Het Koninklijk paleis staat in het centrum van Oslo. De tuinen van het paleis zijn in de zomer geopend. De wisseling van de wacht is dagelijks te zien om 13.30 uur, maar is niet heel erg spectaculair.

Alhoewel je in Noorwegen het noordelijkste stukje Europa kunt bezoeken, de Noordkaap, behoort Noorwegen niet tot de Europese Unie en gebruikt dus niet de euro. De in Noorwegen gebruikte munt is de Noorse Kroon. Credit cards worden veelal in hotels en winkels geaccepteerd en er zijn - in de steden - voldoende geldautomaten te vinden (meer hierover op Maestrocard.com of Mastercard ATM Locator of Visa ATM Locator).

Naast Noors spreekt men in Noorwegen veelal ook Duits en Engels. Noorwegen is een 'jonge natie' te noemen: het is pas iets meer dan 100 jaar geleden dat Noorwegen tot een onafhankelijke staat werd uitgeroepen. Voorheen was Noorwegen altijd onderdeel van Denemarken of Zweden. Noorwegen is beroemd om zijn handgebreide Noorse sweaters, Noors kristal, Noorse gerookte zalm, garnalen en andere vissoorten en de Nationale Noorse souvenirs zijn natuurlijk de 'trollen'. De 2e week van juli begint de Fellesferien, hetgeen een maand Noorse vakantie betekent.

Kaart van Noorwegen

Map van Noorwegen

Noorwegen is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van wandelen, fietsen, vissen (op zalm, koolvis, makreel, kabeljauw, forel, snoek, vlagzalm, karper en baars), duiken, bergbeklimmen, kanoën, kajakken, raften.

Voorzieningen voor toeristen zijn er volop, er zijn vele campings voor caravans en campers. Maar in Noorwegen mag je ook vrij-camperen want Noorwegen kent het 'Allemansrett': het recht van alleman, dat ook het recht om vrij te kamperen omvat.

Routeplanner: Gulesider.no (maps) en visveg.vegvesen.no.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Voigt Travel, Kras en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Noorwegen is verder een populaire cruise bestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.