Gratis Reistips ebook

eBook Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Fortaleza, Brazilië

Gezien het voorgaande verslag lijkt me duidelijk dat ik zelf niet in Fortaleza ben geweest. Maar Anton is wel zo lief geweest om een aantal folders te halen en foto’s te maken om mij een indruk te geven van de stad. Verder heb ik de volgende informatie van de touroperator van de Balmoral gekregen: Fortaleza is de hoofdstad van de regio Ceara, en een populaire vakantieplaats van de Brazilianen. De eerste Portugezen zetten in 1603 voet aan wal in Fortaleza (dat fort betekent) en zij bouwden gelijk een fort op de Praia Barra do Ceara. Fortaleza heeft 1.8 miljoen inwoners en 16 miles aan strand (Iracema Beach), maar er schijnt een probleem te zijn met afvalstoffen in het zeewater. Een van de grootste bezienswaardigheden van Fortaleza – gebouwd in 1910 en in 1991 volledig gerestaureerd – is het Teatro Jose de Alencar, genoemd naar de 19e eeuwse Braziliaanse dichter.

Het theater is werkelijk een plaatje, met smeetijzer hekwerk rondom het gebouw. Er zijn nog meer musea te bezoeken: bijvoorbeeld over de ontwikkeling van het treinverkeer in Brazilië en de historie van de Braziliaanse auto. Helaas, Anton is bij geen van de musea geweest en ook niet bij het theater (verdikkeme), dus ik heb er – sorry sorry – geen foto’s van. Ik kan proberen om ze van iemand anders te pakken te krijgen. Zo heb ik ook van mijn lieve Engelse vriendin Amanda de meest prachtige foto’s gekregen van haar bezoek aan de Iguazu Waterfalls en aan de hoofdstad van Argentinië Buenos Aires.

Zij is (zoals ik al gemeld heb) in haar eentje in Punta Arenas (Chili) van boord gegaan om naar de Iguazu Falls te gaan, omdat zij een voorgevoel had dat de Balmoral nooit in Argentinië zou worden toegelaten. Omdat zij vanuit Punta Arenas niet rechtstreeks naar Buenos Aires kon vliegen moest ze eerst naar de hoofdstad van Chili, Santiago vliegen. Vandaaruit vloog ze door naar Buenos Aires waar ze een aantal dagen heeft rondgekeken en geslapen in hostels. Ze heeft een demonstratie meegemaakt en omdat er verkiezingen aan zitten te komen een toespraak van de Argentijnse President bijgewoond. En daarna is zij per nachtbus doorgereisd naar de wereldberoemde Iguazu Falls. Zij is later weer teruggekeerd naar Buenos Aires en is vandaaruit doorgevlogen naar Rio de Janeiro waar ze weer het schip op wandelde. En dat allemaal in haar eentje. Wat een vrouw!!!

 

Zeedag 19-03-2012 : Check-up technische systemen

De kapitein liet via de intercom weten dat om 2 uur ’s middags alle motoren zouden worden uitgezet om – naar hij zei – een check-up voor alle technische systemen aan boord uit te voeren. De hele toer zou ongeveer een uur duren. Daarvoor werd de hoofdmotor uitgezet en bleven we doelloos ronddobberen op zee. De elektriciteit, lichten, liften, koelkasten, airco, de Wc’s, water enz… alles was afgesloten. Dit moest volgens de kapitein op order van de Braziliaanse autoriteiten. Nadat alle systemen waren gecontroleerd, wat in werkelijkheid bijna 2 uur had geduurd, werd alles weer aangezet. Maar het duurde nog tot middernacht voordat de airco onze hut weer een beetje gekoeld had. Dezelfde avond hoorde ik in onze badkamer een harde ruis die bleek van het afzuigsysteem te komen. Dat was de eerste keer dat ik dat geluid hoorde. Toen ik de volgende dag ging douchen had ik voor het eerst in 10 weken geen beslagen spiegel en drijfnatte badkamer. Met andere woorden: we hebben gewoon 10 weken lang geen werkende afzuiging in onze badkamer gehad.

Reageer