Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Top 10 Maleisie

Voor de toeristen die geen idee hebben wat nu de meest toffe plekken, activiteiten en bezienswaardigheden binnen Maleisie zijn, volgt hieronder een top 10 lijstje met de tien mooiste onderdelen van een reis of vakantie naar Maleisie.

1) Een bezoek aan het eiland Langkawi

Strand Langkawi

Wat ons betreft is het eiland Langkawi de verdiende nummer 1 in dit overzicht. Het is het mooiste eiland van Maleisie. Hoewel het niet een typisch bountyeiland is, heb je er wel fantastische, uitgestrekte stranden. Verder is er een goed wegennetwerk waardoor je het eiland prima zelf kunt verkennen (per brommer of huurauto). De binnenlanden van Langkawi zijn prachtig, vooral de authentieke kampungs zijn erg leuk om doorheen te rijden. Het noorden is het meest rustige deel van het eiland, met diverse zeer exclusieve resorts. In het zuidwesten vind je het toeristische centrum rond Pantai Cenang.

2) Het bountyeiland Perhentian

Perhentian strand

Op nummer 2 in ons overzicht staat Perhentian. Deze kleine eilandengroep in het oosten van het schiereiland Maleisie is perfect voor liefhebbers van hagelwitte stranden, voor duikers en snorkelaars. De eilanden zijn zo goed als onbewoond en je kunt er niet meer dan relaxen aan het strand of de onderwaterwereld verkennen. Perhentian is tussen oktober en maart niet toegankelijk vanwege een vrij heftige moesson.

3) Cameron Highlands

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een totaal ander gezicht van Maleisie. Ondanks dat je midden in de tropen bent, is het ineens fris en koel. 's Avonds is een trui niet overbodig, zo fris kan het er zijn. De highlands kenmerken zich door de enorm uitgestrekte theeplantages. Je kunt een dagtour boeken waarbij je langs een grote plantage gaat. Verder zijn er diverse wandelroutes en kun je er heerlijk genieten van vers fruit, en van scones met aardbeienjam en room; een typisch overblijfsel van de Engelse periode.

4) Het eiland Penang

Penang eiland Maleisie

Penang ligt dichtbij Langkawi en toch is het een totaal ander eiland. Penang is een smeltkroes van verschillende culturen; waarbij in tegenstelling tot op Langkawi de Chinese bevolkingsgroep het straatbeeld domineert. Penang is veel meer ontwikkeld; in de hoofdstad Georgetown vind je diverse ultramoderne shopping malls. Buiten de hoofdstad heb je diverse leuke attracties. Op Penang staat eten centraal; overal heb je eettentjes, foodcourts en restaurants.

5) Malakka

Malakka

Malakka is een bekend stadje op zo'n 3 uur rijden vanaf Kuala Lumpur. Omdat hier in het verre verleden de Nederlanders gevestigd waren zie je er veel overblijfselen van die periode. Zo heb je er het Stadhuys en de Nederlandse graven op Bkt. St. Paul. In 2008 werd het historische centrum van Malakka uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Naast de historische attracties in het stadje heb je er ook Jonker Street, waar in de weekenden (vrijdag, zaterdag en zondag) een gezellige avondmarkt te bezoeken is.

6) Mount Kinabalu op Borneo

Mount Kinabalu

Op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Kota Kinabalu in het westen van Sabah ligt Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië. Mount Kinabalu is een leuke toeristische attractie; je kunt de berg namelijk in twee dagen beklimmen. De klim is vrij pittig. Je start de eerste dag vroeg in de ochtend en komt na het middaguur bij de overnachtingplaats aan. Hier moet je het doen met een korte nachtrust, want om 1 uur in de nacht word je gewekt voor het laatste deel van de klim. Rond 5.30 in de ochtend kom je als alles meezit aan op de top, net op tijd om een werkelijk schitterende zonsopkomst mee te maken. De hele verdere dag staat in het teken van de - ook weer vrij pittige - afdaling.

7) Kinabatangan; River cruise Borneo

Kinabatangan River Cruise

Een van de leukste attracties op Borneo is misschien wel de river cruises langs de Kinabatangan rivier. Je gaat in een klein bootje de rivier af op zoek naar groot en klein wild. Hoogtepunten zijn het orang-oetans, pygmy olifanten, proboscis apen, hornbills, wilde zwijnen, enorme krokodillen, katachtige en diverse insecten- en slangensoorten. De nachtcruises zijn erg spectaculair; in het pikdonker ga je op zoek naar diersoorten die je overdag nooit zou tegenkomen. Zo zagen we een leopard cat, een mouse deer en diverse ijsvogels (kingfisher). De krokodillen zie je duidelijk omdat het licht van de boot in hun ogen reflecteert.

8) Duiken bij Sipadan

Duiken bij het eiland Sipadan

Sipadan wordt door velen gezien als een van de mooiste duikspots ter wereld. De condities zijn uniek en een duik staat altijd bol met hoogtepunten; van enorme groepen barracuda's tot scholen humphead parrotfish, van groepen schildpadden tot scholen hammerheads. Duiken bij Sipadan werkt op basis van permits om het kwetsbare ecosysteem te beschermen voor overtoerisme. Er is geen accommodatie op het eiland, je zult op een van de omringende eilanden overnachten.

9) Shoppen in Kuala Lumpur

Winkelen in Kuala Lumpur

Maleisie is voor velen een shopping walhalla met alleen al in Kuala Lumpur ruim 40 grote shopping malls. Binnen het centrum heb je ongeveer 15 moderne en luxe winkelcentra, de meeste vind je langs Jalan Bukit Bintang. De meest populaire malls in Kuala Lumpur zijn Pavilion KL, Suria KLCC, Mid Valley The Gardens, Fahrenheit88, Lot10, Berjaya Times Square en Plaza Low Yat. Ook buiten KL heb je steden met enorme shopping malls.

10) Taman Negara

Taman Negara natuurpark

Taman Negara is het meest populaire regenwoud op het schiereiland Maleisie. Ten onrechte wordt het park wel eens als overdreven toeristisch omschreven, terwijl het er maar net van afhangt in welke periode van het jaar je er bent, en ook welke activiteiten je binnen het park onderneemt. De bekende 'Canopy Walk' is bijvoorbeeld dagelijks zeer druk bezocht, sta je echter om 6 uur in de ochtend op om er naartoe te gaan, dan kom je nauwelijks andere toeristen tegen. Taman Negara wordt ook wel eens omschreven als een 'saai' nationaal park, omdat de spotkant er erg klein is. Dit is echter een goed teken, grote diersoorten hebben voldoende ruimte om toeristen te vermijden. Het natuurpark is een van de grootste in Maleisie.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.