Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Top10 leukste attracties in Kuala Lumpur

Mensen die helemaal wild zijn van de hoofdstad van Maleisie, Kuala Lumpur, zijn dit meestal vanwege twee doorslaggevende redenen: 1) Eten en 2) Shoppen.

De stad heeft echter ook diverse leuke attracties die een kort verblijf van maximaal 3 dagen extra leuk zullen maken. Hieronder een overzicht met de 10 meest populaire attracties.

1) Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers is met stip de meest populaire attractie van Kuala Lumpur. Dagelijks staan er vele honderden mensen in de rij om een ticket van RM10 te kopen om van het uitzicht vanaf de loopbrug te kunnen genieten. Voor RM40 koop je een premium ticket waarbij je naast de loopbrug ook nog naar de 86e verdieping kunt waar je een nog mooier uitzicht hebt. Onder de torens heb je een van de meest populaire shopping malls van Kuala Lumpur, Suria KLCC.

2) Shopping Malls

Winkelen in Kuala Lumpur is een attractie op zich. Rond Bukit Bintang liggen de meeste shopping malls, wel 10 op een rij. De meest populaire malls zijn Pavilion KL en Fahrenheit88. Ook erg populair is de IT-mall Plaza Low Yat en het enorme Berjaya Times Square. Wil je goed shoppen, dan doe je er verstandig aan om in een hotel rond Bukit Bintang te overnachten. Bekende hotels zijn Grand Millennium Hotel, Capitol Hotel, JW Marriott Hotel, Westin Hotel, Ritz-Carlton Hotel, Piccolo Hotel, Melia Hotel, Federal Hotel, Royale Bintang Hotel, Swiss Garden Hotel en het Berjaya Times Square Hotel. Naast shoppen kun je er ook lekker eten bij diverse restaurants en foodcourts. Ook hebben de meeste shopping malls diverse attracties; zoals een bowling baan, een bioscoop, amusementshallen en diverse andere attracties (zoals de indoor achtbaan bij Berjaya Times Square).

3) Batu Caves

Hoewel de Batu Caves officieel buiten Kuala Lumpur liggen, is het wel een zeer populaire attractie. De grotten zijn zeer belangrijk voor de lokale Indiase bevolkingsgroep in Maleisie. Tijdens Thaipusam komen er vele honderdduizenden Hindoeïsten op af om deze dag te vieren. De grotten zijn gemakkelijk vanaf het centraal station van Kuala Lumpur bereikbaar (KL Sentral); er rijdt namelijk een metro direct naar de grotten (er is zelfs een metro station genaamd Batu Caves).

4) Chinatown

Chinatown is een attractie op zich. Hier vind je vele winkeltjes waar je nepartikelen en souvenirs kunt kopen. De prijs kan zeer laag zijn, maar dit hangt vooral af van je onderhandeltactieken. Binnen Chinatown heb je een paar prachtige Chinese tempels, en ook een erg mooie Hindoeïstische tempel. In Chinatown draait alles rond de straat Petaling Street. Hier vind je alle kraampjes, eettentjes en backpackers accommodatie. Chinatown is niet alleen een toeristische attracties; er woont daadwerkelijk een vrij grote Chinese bevolkingsgroep met hun eigen tradities en gebruiken.

5) Merdeka Square

Merdeka Square is het plein waar de onafhankelijkheid van Maleisie werd uitgeroepen. Langs het plein ligt het prachtige Sultan Abdul Sahman gebouw, dat vooral 's avonds prachtig (hoewel smaken verschillen) verlicht is. Vanaf Merdeka Square loop je in 5/10 minuten naar de Central Market en Chinatown.

6) Royal Palace

Een bezoek aan de Royal Palace doe je rond het middaguur. Dagelijks wisselt de wacht om exact 12.00, leuk om te aanschouwen. De wachters te paard worden dan afgelost door nieuwe wachters. Je kunt het terrein niet op, maar je kunt wel foto's maken vanaf het publieke deel voor het paleis van de koning van Maleisie.

7) Menara KL Tower

Hoewel de Petronas Twin Towers meer populariteit geniet dan de Menara KL Tower is dit ook een erg leuke attractie. Je krijgt ter plekke een audiospeler waarop je naar diverse interessante wetenswaardigheden over de stad kunt luisteren. Het uitzicht van de toren is fantastisch; vooral op de Petronas Twin Towers. Onderaan het complex heb je wat restaurantjes en wat kleine attracties voor kinderen. Je kunt hier ook nog door een klein stukje jungle lopen, waar onderweg uitleg wordt gegeven over de diverse planten- en boomsoorten. Bovenin de Menara KL Tower heb je een prima draaiend restaurant waar je lekker kunt eten (vooraf reserveren).

8) Lake Gardens

Lake Gardens is een van de grootste parken in Kuala Lumpur. Het ligt net iets buiten het centrum. Een bezoek aan het park kan makkelijk gecombineerd worden met enkele leuke attracties; zoals een aantal museums, de vlindertuin, het hertenkamp, Kuala Lumpur Bird Park, het nationale monument en de prachtige nationale moskee. Je kunt heerlijk relaxen in het park, maar in tegenstelling tot een park in Nederland is het in Lake Gardens vaak enorm heet. Je kunt er dan ook het beste in de vroege ochtend of in de namiddag naartoe gaan.

9) Kuala Lumpur Aquarium

Het aquarium van Kuala Lumpur is een mooie attractie dichtbij de populaire shopping mall Suria KLCC (onder de Petronas Twin Towers). Het ligt aan de overkant van het KLCC Park, onder de Kuala Lumpur Convention Center.

10) Sunway Lagoon

Reis je met kinderen dan zul je ze een zeer groot plezier doen door Sunway Lagoon te bezoeken. Dit enorme pretpark (met attractiepark, waterpark en dierentuin) ligt even buiten het centrum van Kuala Lumpur. Naast Sunway Lagoon ligt de populaire shopping Sunway Pyramid. Binnen het enorme complex heb je diverse luxe hotels en resorts. Een overnachting is niet perse nodig, hoewel het wel makkelijker is om tussentijds even terug naar de hotelkamer te gaan om te relaxen.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.