Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Tickets Maleisie

Vliegtickets naar Kuala Lumpur heb je in verschillende soorten en maten. Vaak valt de keuze voor een bepaalde maatschappij uiteen in een afweging van de kosten tegen de reistijd in combinatie met het comfort.

Budget vlucht naar Kuala Lumpur

De goedkoopste manier om naar Kuala Lumpur te vliegen bereik je door creatief te zijn. Wanneer je ruim vooraf boekt zijn de prijzen zo laag dat je deze nergens anders zo goedkoop tegen zult komen. Boek tijdens speciale acties of aanbiedingen, en reis het goedkoopst tussen januari-juni en september-december.

Een andere manier om goedkoop naar Kuala Lumpur te reizen is door niet vanaf Amsterdam (Schiphol) te vliegen, maar vanaf een luchthaven in een van onze buurlanden. Ook druk je de prijs door een vlucht met een tussenstop te nemen. Zo hebben luchtvaartmaatschappijen als Emirates, Etihad, Qatar en Cathay Pacific vaak zeer scherpe prijzen, maar heb je wel te maken met middellange tussenstops. Tickets boek je al vanaf €500. Aan boord is het enorm luxe met een fantastische service en een vermakelijk en vooral uitgebreid inflight programma, vooral bij Emirates, Etihad en Qatar. Er zijn niet veel andere luchtvaartmaatschappijen ter wereld met zoveel luxe aan boord (van een economy class vlucht).

Directe vlucht

De meest comfortabele manier om naar Kuala Lumpur te reizen is per directe vlucht. Er zijn maar twee luchtvaartmaatschappijen met een directe verbinding tussen Amsterdam en Kuala Lumpur; en dat zijn Malaysia Airlines en KLM. De vertrek- en aankomsttijd is altijd erg prettig; vanaf Amsterdam vertrek je rond het middaguur, en je komt vroeg in de ochtend in Kuala Lumpur aan. Andersom vertrek je rond middernacht vanaf Kuala Lumpur, en kom je vroeg in de ochtend (7.00) aan in Nederland.

Vergeleken de eerder genoemde maatschappijen van de Arabische golfstaten (Emirates, Etihad en Qatar) zijn de toestellen van MAS en KLM net wat minder luxe van binnen. De service is er echter wel zeer goed en stoelen hebben voldoende beenruimte.

Singapore Airlines is ook nog te overwegen. Prijzen liggen meestal tussen de goedkoopste en de duurste luchtvaartmaatschappijen in. De service aan boord is fantastisch, maar de toestellen waarmee ze tussen Amsterdam en Kuala Lumpur vliegen zijn (qua interieur) aan een upgrade toe. Omdat Singapore voorheen een provincie van Maleisie was; is het voor veel reizigers een manier om ook deze prachtige stadsstaat te bezoeken (Singapore.reisvormen.nl). Een tussenstop in Singapore duurt ook niet lang, binnen 1,5 uur zit je alweer in het vliegtuig naar Kuala Lumpur (vlucht van 45 minuten). Verder kun je ook besluiten om je vakantie in Singapore te starten, en per bus, trein of huurauto naar Maleisie te rijden. Wij vliegen zelf al jaren met groot plezier met Singapore Airlines.

De beste plekken om goedkope vliegtickets te vinden is via de vliegticket websites als Cheaptickets en Vliegtickets. Ook kun je het beste altijd de prijzen op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf vergelijken, want soms hebben ze zeer scherpe aanbiedingen (dit geldt vooral voor Singapore Airlines en Etihad).

Stoelkeuze, wat is de beste plek in het vliegtuig

Wanneer je een ticket hebt geboekt, kun je op basis van het vluchtnummer op de website van de luchtvaartmaatschappij het type toestel waarmee je naar Maleisie vliegt achterhalen. In sommige gevallen toont de luchtvaartmaatschappij zelf een overzicht met de stoelindeling (vliegtuig configuratie) van het betreffende toestel. Op de website Seatguru.com kun je vervolgens zoeken op de luchtvaartmaatschappij en het toestel en het resultaat is een overzicht (incl. kaart) met de stoelindeling en een uitleg van de voor- en nadelen van bepaalde stoelen. Dit is een handige manier om erachter te komen welke stoelen bepaalde nadelen hebben.

Wij reizen meestal samen (met 2 personen) en onze voorkeur gaat daarom altijd uit naar twee stoelen in het gangpad. Dit is alleen van toepassing bij de toestellen die met een 3-4-3 configuratie vliegen. In dat geval heb je namelijk aan het gangpad niet met buren te maken. Je hoeft niet telkens een ander tot last te zijn wanneer je even wilt staan, en ook anderen zijn jou niet tot last wanneer ze even de benen willen strekken.

Business class ticket naar Maleisie

Business class tickets zijn vaak vrij prijzig vergeleken economy class tickets. Het idee is dat je tijdens de vlucht in staat bent om te werken. Nu verschilt business class per luchtvaartmaatschappij. Meestal hangt het af van het type toestel dat wordt ingezet op het traject, en op de inrichting/configuratie van het betreffende toestel. Tussen Amsterdam en Kuala Lumpur wordt soms met een verouderd interieur gevlogen (wel in moderne toestellen). Wij hebben ervaren dat KLM en Malaysia Airlines een mindere 'business class ervaring' bieden dan maatschappijen als Singapore Airlines, Lufthansa en Cathay Pacific. De luchtvaartmaatschappijen uit de golfstaten - Emirates, Etihad en Qatar - bieden wat business class betreft de beste kwaliteit tegen vaak zeer schappelijke prijzen. Nadeel is wel dat je een tussenstop hebt in resp. Dubai, Abu Dhabi of Doha.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.