Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Steden en dorpen in Maleisie

Grotere steden en dorpen op het schiereiland Maleisie

Kuala Lumpur

De stad Kuala Lumpur heeft een hoop attracties, wat het een prima bestemming maakt om een paar dagen te verblijven. Houd je van shoppen en slenteren (of mensen kijken); dan is het waarschijnlijk een fantastische stad. Alleen al langs Jalan Bukit Bintang (het meest centrale deel en tevens toeristische centrum) vind je 10 grote en moderne shopping malls. De meest populaire zijn Pavilion KL, Fahrenheit88 en Berjaya Times Square. Bij Plaza Low Yat koop je gadgets en computerspullen (en camera's, telefoons, tablets etc). Enkele populaire attracties binnen de stad zijn verder: Merdeka Square, Istana Negara (Paleis van de Koning), Lake Gardens (met het KL Bird Park), Chinatown, Little India (Brickfields), de Thean Hou tempel, het Nationale Monument, de Centrale Markt, de KL Tower, Petronas Twin Towers en het KL Aquarium. Een flink aantal van deze attracties kun je prima bezoeken met de Kuala Lumpur Hop-on, Hop-off city bus.

Georgetown

Georgetown is de hoofdstad van het eiland Penang. Het is vooral bekend vanwege het UNESCO World Heritage historische centrum. Het is na Kuala Lumpur een van de meest moderne en ontwikkelde steden van Maleisie (ondanks het historische hart van de stad). In Georgetown heb je diverse prachtige attracties; waarvan er een groot aantal per voet te verkennen zijn. Er is een uitgebreid busnetwerk - RapidPG - waarmee je makkelijk de hele stad kunt rondreizen (voor zeer schappelijke bedragen). Grote attracties zijn: Kek Lok Si, Botanic Gardens, Fort Cornwallis, Blue Mansion, Komtar gebouw, Chinatown, Little India, Clan Jetties, de shopping malls en Penang Hill.

Malakka

Malakka heeft veel Nederlandse overblijfselen; waaronder de prachtige Bkt St. Paul met het vervallen kerkje en de Nederlandse graven (en grafstenen met Nederlandse inscripties). Verder hangt er altijd een erg relaxt sfeertje; vooral in de weekenden wanneer je er de Jonker avondmarkt hebt (langs Jonker Street binnen het centrum van de UNESCO World Heritage Site).

Johor Bahru

Johor Bahru ligt pal tegenover Singapore in het uiterste zuiden van het schiereiland Maleisie. De stad staat al vele jaren in de schaduw van Singapore. De welvaart is na verloop van tijd overgeslagen, want Johor is nu een van de snelst groeiende groeikernen van Maleisie. Het aantal gebouwen dat er gebouwd wordt is ongekend en jaarlijks openen er meerdere nieuwe shopping malls voor de groeiende lokale bevolking die zich er vestigt. De stad heeft weinig waarde voor toeristen; hoewel het een tussenstop kan zijn op weg naar Singapore. Er zijn voldoende 5-sterren hotels, normale hotels en guesthouses.

Ipoh

Ipoh is een van de grootste steden van Maleisie. Het was vroeger de meest welvarende stad in Maleisie vanwege de rol die het speelde binnen de (wereld) tinindustrie. Ipoh is een prachtige uitgestrekte stad tussen de kalksteen gebergtes. Rond Ipoh heb je diverse mooie attracties, waaronder een aantal tempels die binnen de kalksteengrotten zijn gebouwd. Ook ligt Cameron Highlands in de buurt; een prachtig hoogland met uitgestrekte theeplantages. Ipoh is onder de lokale bevolking vooral bekend als eetwalhalla; er wordt beweerd dat het lekkerste eten uit Maleisie oorspronkelijk uit Ipoh komt.

Oostkust steden Kota Bharu, Kuala Terengganu en Kuantan

Langs de oostkust van het schiereiland Maleisie liggen drie relatief grote steden. Hier kun je een ander Maleisie meemaken, een Maleisie met een erg authentiek karakter. Er zijn veel museums, prachtige lokale markten en andere mooie bezienswaardigheden. Je vindt er nauwelijks winkelcentra en er hangt een rustige sfeer vergeleken de andere grote steden in Maleisie. Meestal worden deze steden (of minimaal 1 ervan) aangedaan op weg naar de bountyeilanden Perhentian of Redang.

Grotere steden en dorpen op Borneo

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is de hoofdstad van de provincie Sabah. Het is een grote en uitgestrekte stad, met diverse shopping malls, foodcourts, marktjes, restaurants, hotels en guesthouses. Kota Kinabalu is vaak een beginpunt voor een avontuurlijke reis door Sabah. Op 1,5 uur rijden ligt het Kinabalu National Park met Mount Kinabalu; de hoogste berg van Zuidoost-Azie. Pal tegenover Kota Kinabalu heb je het Tunku Abdul Rahman Marine Park waar je prima kunt duiken en snorkelen. Even buiten Kota Kinabalu heb je kilometerslange stranden, met enkele zeer exclusieve 5-sterren resorts.

Kuching

Kuching is de hoofdstad van Sarawak. Je hebt er diverse guesthouses en enkele luxe hotels. Kuching is het startpunt voor een avontuurlijke reis door Sarawak. Dichtbij Kuching ligt het prachtige Bako National Park. Ook heb je er in de buurt de prachtige Damai stranden. Op een half uurtje rijden heb je verder nog Semenggoh; een orang-oetan rehabilitatiecentrum. In Kuching zelf heb je een gezellige boulevard; waar je lekker kunt eten en slenteren. Een leuke manier om de stad te verkennen is per boot; de rivercruise is een leuke attractie.

Sandakan

Sandakan is de grootste stad in het oosten van Sabah. Het vormt een uitvalbasis voor diverse leuke attracties; waaronder een bezoek aan het schildpadeiland, het prachtige bountyeiland Lankayan, het orang-oetan rehabilitatiecentrum Sepilok, het Proboscis monkey rehabilitatiecentrum. Even buiten de stad heb je nog de Gomantong grotten en de prachtige Kinabatangan rivier. In Sandakan heb je diverse hotels, resorts en guesthouses.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.