Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Los ticket

Steeds meer toeristen vinden het fijn om zelf een reis te plannen, men boekt dan niet meer een complete reis via een reisbureau, maar boekt een ticket bij een zelf gekozen luchtvaartmaatschappij. Men boekt hotels los van het vliegticket bij één van de bekende hotelsites op het internet, zoals Agoda.nl en Booking.com. Hotels worden in sommige gevallen voor het gemak al vooraf geboekt, maar vaak ook ter plekke. Let wel, de walk-in rates van hotels in Maleisie zijn vaak niet zo heel erg voordelig, de eerder genoemde hotelsites bieden dezelfde hotels soms voor veel lagere prijzen aan.

Excursies boekt men ofwel ter plekke in Maleisie, of vooraf via het internet. Vaak komt men dan toch weer terecht bij de Nederlandse reisbureaus, die steeds vaker losse reisonderdelen opnemen binnen hun portfolio. Riksja Maleisie is hier een goed voorbeeld van, zij tonen zelfs de prijzen van losse reisonderdelen op hun website.

Een los ticket is vooral voor backpackers handig. Verder kan het ook heel voordelig zijn, omdat sommige luchtvaartmaatschappijen zo nu en dan flink stunten met de prijzen. Wanneer de ticketprijzen dan tijdelijk goedkoper zijn dan welk ander reistype, dan is het zeker het overwegen waard.

Ticketprijzen schommelen regelmatig. Meestal betaal je in de periode van juli tot augustus het hoogste bedrag voor een ticket. Hetzelfde geldt voor de periode tussen kerst en oud en nieuw. Vlieg je tijdens het hoogseizoen naar Maleisie, dan betaal je doorgaans 200 euro per ticket extra. In de maanden januari tot en met juni en september tot en met half december liggen de prijzen het laagst. Er is niet snel sprake van een last minute naar Maleisie, het heeft om die reden ook niet zo heel veel zin om lang te wachten met het boeken van je ticket(s).

De Nederlandse reisbureaus werken over het algemeen samen met de drie grote luchtvaartmaatschappijen; Malaysia Airlines, Singapore Airlines en KLM. De laatste jaren vliegen steeds meer toeristen vanaf het buitenland naar Maleisie. De VAE vliegt met haar maatschappij Emirates vanaf o.a. Dusseldorf, vaak voor zeer scherpe prijzen. Ook de Maleise prijsvechter AirAsia vliegt naar en vanaf diverse steden in Europa; als je ruim op tijd boekt kun je zeer goedkoop met deze budget maatschappij vliegen.

Losse vliegtickets boek je onder andere bij:
Riksja Maleisie, World Ticket Center of Tenzing Travel