Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Pakketreis of strandvakantie

Een pakketreis - ook wel strandvakantie genoemd - heb je in meerdere soorten en maten. Je boekt de reis al in Nederland, bijvoorbeeld twee weken Penang, of twee weken Langkawi. Meestal vlieg je met een korte tussenstop naar één van de eilanden van Maleisie. In sommige gevallen zit er standaard nog een bezoek aan de hoofdstad Kuala Lumpur bij van maximaal twee overnachtingen, dit wordt dan een startpakket genoemd.

Elk Nederlands reisbureau biedt pakketreizen of strandvakanties aan. Bij reisbureaus als FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel, OAD en De Jong Intra vind je op de website al diverse pakketreizen. Bij reisbureaus als Van Verre en Riksja Maleisie draait het meer om maatwerk, hier kun je je eigen pakketreis (met één of meerdere locaties binnen Maleisie) samenstellen. Reisbureau Couples Only biedt ook een flink aantal pakketreizen, Couples Only richt zich vooral op stelletjes (2 personen) en regelt alle reisonderdelen vooraf.

Het voordeel is dat je met een pakketreis op een gemakkelijke manier kennis maakt met het prachtige Maleisie. Je verblijft een week of meer in hetzelfde hotel op een mooi eiland. Nadeel hiervan is wel dat je het echte veelzijdige' van het land niet volledig zult ervaren. Maleisie heeft namelijk meer te beiden dan de twee prachtige eilanden. Mocht je echter een pakketreis nemen, dan zit je op beide eilanden goed, er is namelijk voldoende te doen om je enkele weken bezig te houden.

Vaak is een verblijf van een dag of vier meer dan voldoende per locatie in Maleisie. Neemt niet weg dat er soms flink scherpe aanbiedingen zijn, waardoor het absoluut het overwegen waard is. Daarnaast valt er op elke locatie wel weer voldoende te doen om je niet te vervelen, en daarnaast; sommige reizigers vinden het juist heerlijk om twee weken te luieren en te zonnen langs het strand. Voor deze reizigers is een pakketreis naar Maleisie prima. De meeste pakketreizen worden aangeboden naar de eilanden Penang en Langkawi. Beide eilanden liggen in de Andaman Zee, ten noordwesten van het schiereiland Maleisie.

Een pakketreis bevat doorgaans een ticket, een aantal overnachtingen in een hotel en het eventuele transport op locatie. Daarnaast is een pakket meestal op basis van logies en ontbijt. In sommige gevallen worden er pakketreizen aangeboden waarbij je naast het ontbijt tevens lunch en een avondmaaltijd krijgt. Ben je niet van plan om je hotel te verlaten, dan is dit prima. In Maleisie is het echter juist zo leuk om 's avonds bij de vele hawkers te eten. Ik zou zelf dan ook niet snel een full-board pakket nemen, vooral niet als je actief bent ingesteld en regelmatig weg bent van het hotel. Sommige hotels bieden naast full-board (ontbijt, lunch en avondeten) een zgn. 'all-inclusive' formule. In veel andere landen is dit een groot succes. In Maleisie is dit om eerder genoemde redenen niet echt handig. Dit is alleen interessant als je je hotel niet verlaat en als je minimaal in een 4/5 sterren hotel of resort verblijft.

Veel reisbureaus bieden reizen aan op maat. Vaak betekent dit dat een pakketreis of strandvakantie als de basis dient voor een vakantie naar Maleisie. Zie je een mooie pakketreis, maar wil je er nog wat dagen aan plakken, neem dan eerst contact op met het reisbureau waar je de reis boekt. De meeste reisbureaus - bijvoorbeeld FOX, verre reizen van ANWB of Van Verre - verlengen de retourdatum van je vliegtickets, en je kunt zelf een locatie naar keuze aangeven.

Een strandvakantie of pakketreis naar Maleisie boek je onder andere bij:
Tenzing Travel, FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra of World Ticket Center