Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Stopover

Eigenlijk is een stopover geen reisvorm op zich. Veel reizigers die naar Australie of Nieuw-Zeeland vliegen, hebben echter een verplichte tussenstop in één van de landen binnen Zuidoost Azie. Hieronder valt ook Kuala Lumpur. De afgelopen jaren was het vooral Singapore waar veel toeristen tijdelijk een stop maakten. Het verkeersbureau van Maleisie besefte dat ook Kuala Lumpur zeer geschikt is voor dit type reizigers. De komende jaren zal het verkeersbureau veel energie steken in de PR rond stopovers. Kuala Lumpur is een mooie stad voor een stopover. Al heb je maar een paar uur te besteden in Maleisie, je kunt in die korte periode toch al een hoop leuke en mooie dingen bezichtigen.

Een bezoek aan Kuala Lumpur is pas de moeite waard als je minimaal 5 uur (exclusief uitchecken en inchecken) tijd beschikbaar hebt. In dat geval kun je de koffers op de luchthaven - in een kluis - achterlaten, en pak je de klia expres of de taxi naar het centrum van Kuala Lumpur. Je kunt dan wat shoppen en een paar hoogtepunten van de stad bezichtigen. Daarnaast kun je vanaf de luchthaven ook de KL City Tour boeken, dan ga je per tourbus langs alle attracties van Kuala Lumpur.

Je kunt ook zelf een kort bezoek aan Kuala Lumpur inplannen. In dat geval kies je bewust voor Malaysia Airlines en trek je een paar dagen uit om Kuala Lumpur of de omgeving van deze wereldstad te verkennen. De stad Kuala Lumpur kun je in drie of vier dagen uitvoerig verkennen. De omgeving kun je het beste per huurauto verkennen. Trek je er minimaal een week voor uit, dan zou ik één van de eilanden aan de westkust of oostkust bezoeken. De voorkeur zou dan uitgaan naar een AirAsia vlucht - vooraf online te boeken - naar de eilanden Langkawi of Penang, waar je een paar dagen in een leuk hotel langs het strand verblijft. Beide eilanden hebben ook voldoende leuks te bieden; Langkawi bezoek je vooral voor de natuur en Penang vooral voor de cultuur (daarbij kun je op beide eilanden heerlijk eten).

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.